Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ;

Μια θαυμάσια αμμώδης παραλία με πολλές εκατοντάδες μέτρα έκτασης στην περιοχή Κουρφαλώνας Κισάμου, γίνεται ευρύτερα γνωστή εξαιτίας του ότι ξεβράστηκε μια νεκρή μικρή φάλαινα. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε χθες με την απαράδεκτη κατάσταση που έχει ο παράλληλος με την ακτή παραλιακός δρόμος δεν περιγράφεται με λόγια. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αφού για να κυκλοφορήσει με αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτεις τζιπ ή αγροτικό 4Χ4.
Αυτά έγραψε στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα ο ρεπόρτερ Γιάννης Κάκανος..φυσικά άφησε στην μέση το καλό ρεπορτάζ που ξεκίνησε..και δεν αναρωτήθηκε γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφει στις λίγες αράδες του, που είναι πραγματικότητα!
Δεν αναρωτήθηκε ποιοι δεν θέλουν τον δρόμο, δεν αναρωτήθηκε γιατί υπάρχουν περιφραγμένα οικόπεδα ως την θάλασσα, δεν του κίνησε η περιέργεια να γυρίσει την κεφαλή του ανατολικά και να πάρει τα φουγάρα της ρύπανσης.
Είμαι όμως πολύ σίγουρος ότι και αυτή η δημοτική αρχή θα κάνει τις απαιτούμενες προσπάθειες όπως έκαναν και ο άλλες και θα αξιοποιήσει τον άμοιρο τούτο τόπο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: