Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ

 Πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα: «Η Ελλάδα και η Δεκαετία Δράσης Οδικής Ασφάλειας 2011 - 2020 και η παρουσίαση της Εκστρατείας Χρήσης Κράνους στην Κρήτη», θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).
Το συνέδριο οργανώνουν η Make Roads Safe Hellas και η FIA Foundation.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 10 με καλωσόρισμα - εισαγωγή από τους τιμώμενους επισκέπτες: Ιωάννα Δεσποτοπούλου, μέλος διοίκησης της FIA Foundation
Τιμώμενοι επισκέπτες: HRH πρίγκιπας Michael του Κεντ, Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης.
Στις 11 θα γίνουν ομιλίες από τους David Ward, γενικός διευθυντής της FIA Foundation, Emma McLennan, EASST, με θέμα: "Δεκαετία Δράσης 2011 - 2020 -πρωτοβουλίες Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
Θα ακολουθήσει .......στις 12 παρουσίαση της Εκστρατείας Χρήσης Κράνους στην Κρήτη. Ομιλητές: Γεώργιος Μυλωνογιάννης, πρόεδρος Make Roads Safe Hellas, Αννα Βουλγαρίδου, διευθύντρια Make Roads Safe Hellas, καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Πολυτεχνείο Κρήτης, ιατρός Γεώργιος Αρχοντάκης - διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων.
Στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η απογευματινή συνεδρίαση με προεδρεύοντα τον Νίκο Ποριώτη από την ΕΛΠΑ και με θέμα:
Η ασφάλεια των Μοτοσυκλετιστών στη Δεκαετία Δράσης
α) Ευρωπαϊκή Ενωση - Πολιτική Προτεραιοτήτων για την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών. Ομιλητές: John Chatterton - Ross, FIM (Federation Internationale de Motocyclisme), Markus Sippl, ADAC Technical Centre, Sandra Pastore, Robert Bosch GmBH, Graziella Jost, European Transport Safety Counci, Θανάσης Χούντρας, διευθυντής του 0300 Riding School και εκδότης του περιοδικού 0300
β) Η ισπανική εμπειρία μείωσης των τραυματισμών μοτοσυκλετιστών
Ομιλητές: Lluis Puerto και Albert Ballbe,  RACC Foundation Joan Josep Vilanova, προϊστάμενος Επιτελείου της Διεύθυνσης Συντονισμού της Βαρκελώνης.
Θα ακολουθήσει στις 5.30 το απόγευμα συζήτηση με θέμα:
'Πρωτοβουλίες Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα α) EuroRAP Ανάλυση του Βόρειου Οδικού Αξονα της Κρήτης. Παρουσίαση από: Στέλιος Ευσταθιάδης, πολιτικός μηχανικός - συγκοινωνιολόγος. β) Το ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας 'Πάνος Μυλωνάς'. Παρουσίαση από: Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά,  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας 'Πάνος Μυλωνάς'. Η συνεδρία θα κλείσει στις 6.15 το απόγευμα.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
'Η Make Roads Safe Hellas είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για την οδική ασφάλεια, μέλος της διεθνούς εκστρατείας Make Roads Safe. Ιδρύθηκε το 2010 στα Χανιά, με την υποστήριξη της FIA Foundation. Ο στόχος της οργάνωσης είναι τόσο η εξασφάλιση της πολιτικής δέσμευσης όσο και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το μεγάλο πρόβλημα των τραυματισμών από τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και η ανάδειξη του ζητήματος της οδικής ασφάλειας ως κρίσιμου για την αειφόρο ανάπτυξη.     
Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Μαρτίου στο PISTAPARK, στον Βαρύπετρο Χανίων ημερίδες ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας «οδηγείστε με ασφάλεια, μια μέρα που θα αλλάξει τη ζωή σας» από το 0300 Riding School και το περιοδικό μοτοσυκλέτας 0-300. Στις 27 Μαρτίου η Make Roads Safe Hellas και η FIA Foundation προσφέρουν τα μαθήματα αυτά αποκλειστικά για την ομάδα ΔΙΑΣ και την Τροχαία Χανίων αναγνωρίζοντας την προσφορά τους. Τα μαθήματα, που περιλαμβάνουν θεωρητικά σεμινάρια και πρακτική στην πίστα, διδάσκουν μεταξύ άλλων τις σωστές ενέργειες κατά την οδήγηση, τι πρέπει να αποφεύγεται, πώς αποκλείεται το ενδεχόμενο πτώσης κι άλλα'. ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: