Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΕΣ

15-Mαρτίου 2011 Δηλαδή χθές........
"Την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Εργαστηρίου Ανάλυσης Ελαιολάδου και του Κινητού Εργαστηρίου Αναλύσεων στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, αναδεικνύει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.
Ο κ. Δαμιανάκης χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα εργαστήρια ως «δύο πολύ σημαντικά εργαλεία για την ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής του κρητικού ελαιολάδου, τα οποία έχουν εγκριθεί και δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί, εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυσιεργιών".
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ....
16 -Μαρτίου 2010
Ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Γ. Βολουδάκης, παρενέβη στη συζήτηση για το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων, όπου κατήγγειλε την αδράνεια της κυβέρνησης σχετικά με τη στελέχωσή του. Ο Μ.Βολουδάκης ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Υποτροπικών είναι σήμερα σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου, συνδέοντας την επιστημονική έρευνα με την παραγωγή και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει μεταξύ των άλλων εξοπλισμό ενός πλήρους εργαστηρίου ανάλυσης και πιστοποίησης ελαιολάδου, μετά από δημόσια επένδυση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο διάστημα που ο ίδιος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου. Πρόκειται για ένα από τα τρία αντίστοιχα εργαστήρια που προβλέπονται για όλη τη χώρα, και το μοναδικό που έφτασε προς το παρόν στην υλοποίηση.


Παράλληλα, στο πλαίσια του «Κέντρου Καινοτομίας Κρήτης» στο οποίο το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς μετέχει, έχει προβλεφθεί και εγκριθεί η αγορά ενός κινητού χημικού εργαστηρίου με το οποίο οι γεωπόνοι του Ινστιτούτου θα μπορούν να κάνουν επιτόπου αναλύσεις στα χωράφια. (Υπενθυμίζεται ότι το «Κέντρο Καινοτομίας Κρήτης» είναι η ερευνητική κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Πολυτεχνείου Κρήτης, που χρηματοδοτείται με ενάμιση εκατομμύριο ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: