Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Χθες έγινε η πρώτη "μάζωξη" της επιτροπής διαβούλευσης, με απαρτία μάλιστα. Η συζήτηση αλλά και οι τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής, μας επιφύλαξαν δυσάρεστες εκπλήξεις, γιατί πλέον αυτός ο ψίθυρος που ακουγόταν στα καφενεία, αλλά και τα μισόλογα των ανθρώπων της δημοτικής αρχής, επαληθεύτηκε!
Λεφτά δεν υπάρχουν είπε ο δήμαρχος, κατάσταση εκτός πάσης λογικής, συμπλήρωσε ο κ. Σχετάκης, τραγικά τα πράγματα αναφώνησε ο κ. Κουμάκης.
 Όπως καταλαβαίνουμε πλέον η ανάπτυξη αυτής της περιοχής που ήταν και είναι το ζητούμενο, περνάει πλέον σε δεύτερη μοίρα -προς το παρόν- αφού όπως διαπιστώσαμε, είμαστε ταπί και καθόλου ψύχραιμοι.
Ο προϋπολογισμός βασική προϋπόθεση στην λειτουργία του δήμου, δύσκολα θα φτιαχτεί μιας και ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι ορκωτοί λογιστές την απογραφή, αλλά και το μηχανογραφικό σύστημα είναι διαλυμένο. Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος άφησε αιχμές στην προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν είχε κλείσει ακόμα τον ισολογισμό του 2009 αλλά και ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες στα οικονομικά του πρώην δήμου Κισάμου! Μάλιστα δεν δίστασε να τοποθετήσει το χρέος που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, στα 2.200.000 Ε, πράγμα που κάνει τα όποια όνειρα τρέφαμε, αλλά και τις όποιες προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής για ανάπτυξη, να πάνε στον βρόντο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: