Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΠΑΣΟΚ

4 στρέμματα σε Natura και όπου υπάρχει λατομείο μάλλον έχει προτεραιότητα. Αυτά εν ολίγοις οι αλλαξοκολιές της κυβέρνησης με τους μεγαλοκαρχαρίες. Στο βάθος φυσικά η κ. Μπιρμπίλη ολομόναχη και χαμένη. Σε μια βραδιά άλλαξαν όλα και το άρθρο 5, αλλά και το άρθρο 9 προς χαρά των λατόμων και των μεγαλοιδιοκτητών. Ξαναγυρίσαμε στο 1950 και μάλιστα με  την υπογραφή της σοσιαληστικής μας κυβέρνησης...κατά τ΄άλλα κάποιοι πειράζονται που λειτουργούν εργοστάσια ακόμα ....Να πως διαμορφώνεται το σχετικό άρθρο:
«Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: