Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2010, στο Καστέλι, έγινε Γενική Συνέλευση των φίλων της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Κισάμου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημοτικά πράγματα του τόπου και να πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Πρόεδρος της Συνέλευσης ήταν ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος των εκλογών του 2006 Γιώργος Καλαϊτζάκης.
Πρώτα απ’ όλα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι...... ......η μη κάθοδος στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου» αποτελεί ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την μαζική συμμετοχή των δημοτών στην προκριματική εκλογή της 1ης Αυγούστου. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη ύστερα από τα πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία. Κυριότερο από αυτά ήταν η άρνηση του κ. Κουνελάκη να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι τέλους, όπως, άλλωστε, είχε υποχρέωση. Σε κάθε περίπτωση όμως η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου ύστερα από προκριματική εκλογή με καθολική ψηφοφορία, είναι μία θεμελιώδης δημοκρατική και ουσιαστική διαδικασία η οποία πρέπει να στηριχθεί και να θεσμοθετηθεί. Το γεγονός ότι κατά την πρώτη προσπάθεια υλοποίησης της παρουσιάστηκαν, από ορισμένους, φαινόμενα πολιτικής ανωριμότητας και υστεροβουλίας δεν πρέπει, με κανένα τρόπο, να οδηγήσει σε εγκατάλειψη της ιδέας.
Στην συνέχεια η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι η παρουσία της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Κισάμου» στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, σε συνεργασία με άλλη δημοτική κίνηση, είναι επιβεβλημένη προκειμένου να εκπροσωπηθούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο οι θέσεις και οι απόψεις της παράταξης. Οι βασικές προϋποθέσεις για μια τέτοια συνεργασία, όπως έχουν διατυπωθεί από προγενέστερη Γενική Συνέλευση, προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα είναι:
1.       Η αποδοχή της Διακήρυξης των Γενικών Αρχών και των Βασικών Προγραμματικών Θέσεων της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου». Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην αντίθεση με τον ακρωτηριασμό της επαρχίας Κισάμου που επέβαλε το σχέδιο «Καλλικράτης» καθώς και στην αντίθεση με κάθε είδους χειραγώγηση, «χρίσμα» η «στήριξη» από πολιτικά κόμματα η άλλους μηχανισμούς εξουσίας και συμφερόντων.
2.       Η θεσμοθέτηση της ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου, από τις δημοτικές εκλογές του 2013 και πέρα ύστερα από προκριματική εκλογή, κατά τα πρότυπα της εκλογής της 1ης Αυγούστου. Η εκλογή θα γίνεται έξη μήνες πριν από την ημέρα των δημοτικών εκλογών και θα διεξάγεται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν η παράταξη είναι δημοτική αρχή.
Στις βασικές αυτές προϋποθέσεις ανταποκρίθηκε θετικά  ο συνδυασμός «Κίσαμος-Δυναμική Πορεία», με υποψήφια Δήμαρχο την κ. Φρ. Σκουλάκη. Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Κισάμου», δέχεται την ειλικρίνεια των προθέσεων  και των δεσμεύσεων της κ.Σκουλάκη και των στελεχών του συνδυασμού της. Διαφοροποιείται, όμως, από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που έχουν μέχρι σήμερα εμφανισθεί για πολλούς λόγους οι οποίοι στην πορεία προς τις εκλογές θα αναπτυχθούν διεξοδικά.
Προς το παρόν επισημαίνεται ότι, σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, βασικός λόγος της διαφοροποίησης είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι των συνδυασμών αυτών, σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας που προηγήθηκε της ψήφισης του νόμου του Καλλικράτη, στήριξαν με επιμονή τον ακρωτηριασμό της επαρχίας Κισάμου, γεγονός που θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις, σε όλα τα επίπεδα, στην μελλοντική πορεία του τόπου. Ισχυρότατο ακόμα λόγο για την διαφοροποίηση μας απέναντι τους αποτελούν η πρακτική καθώς και οι μεθοδεύσεις που αυτοί ακολούθησαν, κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, μέχρι και σήμερα.
 Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Κισάμου» αποφασίζει να συνεργαστεί ισότιμα με τον συνδυασμό «Κίσαμος –Δυναμική Πορεία». Έχει την πεποίθηση ότι τα στελέχη της τα οποία θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στην καινούργια δημοτική αρχή, συμμετέχοντας στο κοινό ψηφοδέλτιο, μπορούν με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ήθος τους να συμβάλουν θετικά στην πορεία του νέου δήμου Κισάμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΔΥΟ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ ΤΡΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΜΑΓΚΙΑ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΗΣΜΕΝΗ!!!