Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Στους Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστο Ράπτη: 
«Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να κάνω μια παραδοχή. Έχουμε μια δημοκρατία, η οποία δυστυχώς είναι “κολοβή”. Τι εννοώ; Θα σας πω αμέσως. Είναι ποτέ δυνατό, να διανοηθεί κανείς πως έχει δημοκρατία σε έναν τόπο, όταν ο βουλευτής δεν είναι ελεύθερος να πει την άποψή του;
Είναι ποτέ δυνατό να επικαλούμαστε και να λέμε πως έχουμε δημοκρατία στον τόπο μας, όταν έχουμε το συνδικαλισμό του τύπου που έχουμε; Ο συνδικαλισμός ο οποίος εννοείται πως εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και ο οποίος με τη μια κυβέρνηση υπερβάλλει από τη μια μεριά και με την άλλη υπερβάλλει από την άλλη; Είναι δυνατόν να λέμε πως έχουμε δημοκρατία, με την ενημέρωση που γίνεται από τα ΜΜΕ; Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο, να επιβάλλουμε την τάξη σε ορισμένα πράγματα, να πούμε τι έφταιξε, να δούμε τι πρέπει να γίνει».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα ακολουθήσει την κ. Μπακογιάννη, στην περίπτωση που δημιουργήσει νέο πολιτικό φορέα, ο κύριος Μαρκογιαννάκης απάντησε:
«Επειδή για εμένα η πεμπτουσία του μέλλοντος της χώρας και της πολιτικής, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί για να έχουμε ελπίδες, είναι η αλήθεια προς τον κόσμο και επειδή η κ. Μπακογιάννη είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια, αυτό είναι δρομολογημένο -ας το πούμε- μετά βεβαιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: