Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΗΘΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Όταν η μπόχα γίνει αβάστακτη
Θυμήσου ότι έσπρωξες τα σκουπίδια κάτω από τα χαλάκι
Τις τελευταίες βδομάδες υπάρχει τεράστια κινητικότητα στον δήμο μας, ώστε λίγο πριν τις εκλογές η πόλη να αλλάξει λίγο πρόσωπο, να σουλουπωθεί . Πεζοδρόμια φτιάχνονται, δρομαλάκια ανοίγονται, καθαριότητα γίνεται, κάγκελα στους δρόμους και στα ποτάμια τοποθετούνται, κλάδεμα δένδρων γίνεται και όχι κόψιμο, έχουμε και μεταμεσονύκτιο μηχανικό σκούπισμα των δρόμων και πολλά άλλα, που όμως δεν μας εκπλήσσουν. 
Είναι μια συνήθη τακτική των δημάρχων που "ξανακατεβαίνουν" στον αγώνα της ξαναψήφισης. Θέλουν να μας θυμίσουν την ύστατη ώρα ότι, εδώ είναι, υπάρχουν και μας σκέφτονται.
Βέβαια δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα και μόνο προχειρότητες και μπαλώματα κάνουν, αλλά κάτι είναι και αυτά, κάποιοι φτιάχνονται. Τώρα αν φαίνονται αυτά, έργα στα μάτια του κόσμου, έ θα το μάθουμε σε κανένα μήνα!! Πάντως τα σοβαρά θέματα θα τ' αφήσουν για μετά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: