Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 του Γιώργου Καλαϊτζάκη
Υποψηφίου δημάρχου της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου»
προς τους Κισαμίτες και τις Κισαμίτισες

                                 Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισες
Την 1η Αυγούστου ύστερα από καθολική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν ελεύθερα 891 δημότες και δημότισες του νέου δήμου Κισάμου αναδείχθηκα υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου»
Η όλη διαδικασία ήταν ένα πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο γεγονός το οποίο αγκάλιασαν με θέρμη οι πολίτες. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο ενθαρρυντική. Η προθυμία των δημοτών για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια υπήρξε και παραμένει μέχρι σήμερα πολύ περιορισμένη.
Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να θεωρηθεί ότι οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Ο κατακερματισμός των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου και ο αδυσώπητος ανταγωνισμός τους, η έλλειψη κάθε μορφής διαλόγου και παρουσίασης θέσεων για τα θέματα που απασχολούν τον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο, τα  μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες την περίοδο αυτή εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης, αποτελούν, ίσως, αιτιολογίες για το ιδιαίτερα ανησυχητικό αυτό γεγονός.
Δεν είναι , όμως, μόνο αυτά. Οι κάθε λογής ανυπόφορες πιέσεις και αθέμιτες συναλλαγές που εξελίσσονται στον δήμο μας καθώς και οι ανορθόδοξες μεθοδεύσεις που αναπτύσσονται από ορισμένους, με αντικείμενο την στελέχωση των ψηφοδελτίων, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου και απομακρύνουν τους σκεπτόμενους και με δημιουργική διάθεση πολίτες από κάθε ιδέα συμμετοχής στα κοινά
Έχω το θάρρος και την ειλικρίνεια να αναγνωρίσω ότι η «Ανεξάρτητη Συνεργασία Δήμου Κισάμου», με τις παρούσες συνθήκες, αδυνατεί να συγκροτήσει πλήρες, αξιόπιστο και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Ένα δυνατό, άρτιο, πολυσυλλεκτικό και πολυεπίπεδο ψηφοδέλτιο που να δίνει ελπίδα και προοπτική για μια καλύτερη πορεία του δήμου στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Για τον απλούστατο αυτό λόγο και σε αντίθεση με την προσωπική μου επιθυμία, δεν θα συμμετάσχουμε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Έχω την γνώμη ότι η εξέλιξη αυτή θα χαροποιήσει ιδιαίτερα μερικούς. Θα πικράνει όμως πολύ περισσότερους. Εκείνους που διέκριναν στην προσπάθεια το φως της ελπίδας για μια καινούργια πραγματικότητα στον Δήμο Κισάμου. Όμως, όταν ακόμα και θεμελιακοί πρωτεργάτες της συγκρότησης της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας» επιλέγουν την οδό της μη συμμετοχή στις εκλογές, δεν μπορεί να γίνει κάτι το διαφορετικό.
Ευχαριστώ θερμά όσους στήριξαν διαχρονικά την προσπάθεια, χωρίς υστεροβουλία, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πολύ περισσότερο, όμως, εκείνους που παρέμειναν σταθεροί και αγωνίστηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή για την ευδοκίμηση της.
Είναι προφανές ότι, στην συνέχεια, κάθε φίλος της «Ανεξάρτητης Συνεργασίας Δήμου Κισάμου» μπορεί να κάνει ελεύθερα τις επιλογές του, μέσα στα πλαίσια των αξιών και των αρχών της παράταξης.
  Κίσαμος, 3 Οκτωβρίου 2010