Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β' και Γ' λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.
Μετά υπάρχουν κάτι λαλίστατα ανθρωπάκια που κουβεντιάζουν για το ότι χάνεται η ιστορία της επαρχίας μας... Ποια ιστορία αυτή που δεν μπορείτε να την πείτε ούτε στα καφενεία, φοβούμενοι τις βεντέτες ή μήπως σαν γνήσιοι πατριωτες θα έχετε κάτι να πείτε για τον Γιαμπουδάκη και τον Καγιαλέ;
Το σιχαμένο σύστημα μας αφομοιώνει και μας κτυπάει εκεί που νοιώθουμε ακόμα λίγη περηφάνια. Η ιστορία λοιπόν προαιρετική, η ελληνική, γιατί όπως πάει αυτή η  αναιδής μαντάμ σε λίγο θα μας υποχρεώση να μαθαίνουμε την Τουρκική!!!
Αλήθεια υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντιδράσει; Υπάρχει κάποιος που να τις πετάξει ένα "παπούτσι"; Μπα λουφάρουμε στους καναπέδες μας και καταπίνουμε τις προσβολές .....Μαμακες γίναμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: