Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΣΚΟΥΛΑΔΕΣ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αλλά και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λέγεται ότι υπήρξε έντονη κινητικότητα στο στρατόπεδο της οικογένειας Σκουλά, σε όλα τα παρακλάδια στην Κρήτη. Πληροφορίες που επιβεβαιώνουν πλήρως το δημοσίευμα της «Τ» το περασμένο Σάββατο ότι «δεν του "τρέχουν" του Αρναουτάκη οι Σκουλάδες» μετά και την προσχώρηση του δημάρχου Αστερουσίων Βασίλη Σκουλά στο ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού μαζί με όλη τη δημοτική του ομάδα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της περασμένη Παρασκευής οι εκπρόσωποι της οικογένειας των Σκουλάδων από όλη την Κρήτη βρέθηκαν σε οικογενειακή μάζωξη, θρυλείται πως έγινε στα Ανώγεια και αποφάσισαν να μη στηρίξουν καθόλου τον Σταύρο Αρναουτάκη και πολύ περισσότερο να μην ψηφίσουν στις περιφερειακές εκλογές. Αντίθετα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Σκουλάδες έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τους δημάρχους που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, μέλος της οικογένειας των Σκουλάδων είπε  ότι δεν θα στηριχθεί ούτε ο υποψήφιος Γ. Σκουλάς του ψηφοδελτίου Αρναουτάκη, αν και πληροφορίες από την πλευρά του εν λόγω υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου αναφέρουν πως το δικό του σόι θα τον στηρίξει όσο γίνεται.
Η βεντέτα που φαίνεται ότι έχει ανοίξει μεταξύ Αρναουτάκη και Σκουλάδων θα φανεί κατά πόσο υφίσταται στα αποτελέσματα της κάλπης, καθώς η εν λόγω οικογένεια είναι πολυπληθής με πολλά παρακλάδια και με δυνατότητα άσκησης επιρροής σε ευρεία κλίμακα. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι οι ψήφοι υπέρ του Γιάννη Σκουλά στις εθνικές εκλογές του 2009 έφτασαν σε επίπεδο νομού τις 26.000, όμως δεν έδωσαν το εισιτήριο για τη Βουλή.
 ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: