Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΑΞΙΕΣ

Τελικά οι αξίες στην Κίσαμο έχουν χρονοδιάγραμμα και προϋποθέσεις, αυτό μην σας φανεί παράξενο αλλά βγαίνει συμπέρασμα από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης στην Κίσαμο. Οι "καρμπόν" επιστολές που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο, δημιουργούν προβλήματα, ασάφειες, υπαινιγμούς και δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο, μάλιστα σε πολλά σημεία αυτοδιαψεύδονται.
Για τους γνώστες των γεγονότων, η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, μάλιστα άργησε να εκδηλωθεί. Αποδείχτηκε ότι  η "δημοπρασία", ήταν στημένη εξ' αρχής, μάλιστα σε άγνοια πολλών "φίλων" και γνωστών. Η ιδέα τελικά "πουλήθηκε" με τον ποιο φτηνό τρόπο και δεν μένει παρα να μάθουμε (ενδεχομένως να δούμε) το αντίτιμο της πώλησης σύντομα. Όσο για τους λόγους που μια τέτοια κίνηση δεν περπάτησε στην Κίσαμο, καλό είναι να ψάξουν τα ηγετικά στελέχη αυτής της προσπάθειας ..δίπλα τους, στους καλούς τους συνεργάτες, στους φίλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: