Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙΕΙ !!!

"Μια συγκεκριμένη υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, η ΠΕΧΩ αλλά και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας με νομιμοφανείς ενέργειες και τερτίπια, προκαλούν προσκόμματα με αποτέλεσμα το ΣΧΟΟΑΠ να μην προχωράει επί 6 μήνες"
"Το ΣΧΟΟΑΠ του δήμου Ιναχωρίου είναι παράνομο επειδή δεν περιλαμβάνει λατομική ζώνη"
Αυτά και άλλα πολλά είπε ο Δήμαρχος Ιναχωρίου κ. Κουκουράκης στο προχθεσινό έκτακτο συμβούλιο. 
-Γιατί άραγε κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να γίνουν λατομεία στην περιοχή, όταν υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για το αντίθετο;
- Γιατί κάποιοι στέκονται απέναντι από τα συμφέροντα των πολιτών και κατ΄επέκταση των δημοτών, ενώ αντιθέτως πάνε χέρι-χέρι με τα συμφέροντα των ιδιωτών; 
Η καταγγελία είναι σοβαρή και -ουχί πατάτα, όπως κάποιοι θέλουν, αυτό μάλιστα φαίνεται και από τα λόγια του βουλευτή Ηρακλείου κ. Κριτσωτάκη "Οι καταγγελίες είναι πολλές, βαριές, και σοβαρές. Ο δήμος έχει ομόφωνες αποφάσεις  και μαζί του όλους τους δημότες που πάνε απέναντι στα ιδιωτικά, άνομα, αντιπεριβαντολλογικά συμφέροντα. Απαιτούμε την προστασία του περιβάλλοντος, την μη εκποίηση, τη μη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών!"
Στο ίδιο μήκος και η υπεύθυνη τομέα περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά κ, Ιωσηφίνα Γουνάκη "Η θέση μας είναι να προχωρήσει το ΣΧΟΟΑΠ στην περιοχή του Ελαφονησιού μιας και δεσμευτήκαμε σαν κόμμα για αειφόρο ανάπτυξη."
Τελικά τι συμβαίνει; Τι παραπάνω ξέρει ή δεν ξέρει ο περιφερειάρχης και δεν θέλει να υπογράψει;
Μετά και τα προχθεσινά θα βγει να απαντήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: