Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ


Το πιο πολυδιαβασμένο άρθρο στο μπλοκ -έχουμε και αυτήν την δυνατότητα- είναι και δεν θα το πιστέψετε "Γυμνισμός στην Κρήτη". Έχει διαβαστεί πάνω από 2000 φορές και τς περισσότερες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας. Σήμερα αναρτώ και μια φώτο από την παραλία των Γυμνιστών .... την Φυλακή.
Η παραλία της Φυλακής βρίσκεται 3km ανατολικά της Χώρας Σφακίων και 75km νοτιοανατολικά των Χανίων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μοναδικό ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές στην Κρήτη, που λέγεται "Βριτόμαρτις".
Η παραλία έχει βότσαλο και κατά τόπους βράχια και δεν είναι ανοιχτή στους ανέμους. Είναι εντελώς απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή περπάτημα από τη κοντινή Χώρα Σφακίων είναι εύκολη.
Στη παραλία δεν υπάρχουν καταλύματα και εστιατόρια, αλλά υπάρχουν ξαπλώστρες. Επίσης, λόγω της γειτνίασης της με το ξενοδοχείο Βριτομάρτυς αλλά και της απομονωμένης θέσης της, η Φυλακή, καθώς και η γειτονική παραλία Βριτόμαρτις, προτιμούνται από γυμνιστές. Ουσιαστικά αποτελούν τις μόνες "επίσημες" παραλίες γυμνιστών στην Κρήτη.
Πιο μακρυά βρίσκεται μια ταβέρνα σχεδόν αποκλειστικά για γυμνιστές, ενώ οι επισκέπτες περπατάνε όλο το δρόμο μέχρι το χώρο στάθμευσης, πριν ντυθούν.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως αυτή είναι παραλία γυμνιστών. Είναι η μόνη αναγνωρισμένη, επίσημα και "ανήκει", στο ξενοδοχείο Βριτομάρτις. Απαγορεύεται η χρήση του μαγιό! Και το ξενοδοχείο, είναι για γυμνιστές. Αν και πανάκριβο, πολύ δύσκολα βρίσκεις δωμάτιο ελεύθερο.Είναι καλή παραλία. Υπάρχουν και καλλίτερες. Μπένοντας στη θάλασσα, έχεις να πατήσεις, όχι άμμο ή βότσαλο, μα γλυστερές κοφτερές κοτρώνες.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί τουλάχιστον δεν φοβάσαι μην σου φύγει το μαγιό!