Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

Μια φορά και ένα καιρό…!
Μια φορά και ένα καιρό, έντεκα, καθ’όλα άξιοι και σεβαστοί πολίτες (αλλά και αυτοί κάνουν λάθος εκτιμήσεις κάποτε) με την συναίσθηση ότι η δική τους θεώρηση επί των εκλογικών διαδικασιών είναι η μόνη σωστή, παραβλέποντας το γεγονός ότι για να υπάρξει διαμεσολάβηση μεταξύ αντιμαχομένων πρέπει πρωτίστως να καταγραφεί αντιμαχία, πρότειναν έρευνα για την εξεύρεση του… «καλυτερότερου» υποψηφίου Δημάρχου, για να μη «διχάζεται» (;) το πόπολο. Κάλεσαν σύναξη μεταξύ των πιθανολογούμενων υποψηφίων, στην οποία όσοι υποψήφιοι υπολόγιζαν ότι… δεν μπορούν να φτάσουν σε ολοκλήρωση συνδυασμού, δέχτηκαν (!) μια ομιχλώδη διαδικασία επιλογής του καλυτερότερου με… καθολικές εκλογές. Η συνέχεια της ιστορίας θυμίζει την απάντηση αμελούς μαθητή ο οποίος ερωτώμενος ποιοι ήταν οι ευαγγελιστές απαντά ότι… «οι τέσσερις ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Παύλος»…! Στην ιστορία μας, οι 11 της πρώτης σύναξης, απέμειναν 5 στη δεύτερη και στην τρίτη, οι 5 έμειναν 3…! Τέλος, οι δυο εξ αυτών δήλωσαν στον τρίτο συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές για την επιλογή του… καλυτερότερου…! Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις έτρεχαν και αρκετοί είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους αγνοώντας τις προκριματικές μεταξύ των δύο. Το ερώτημα με αυτούς είναι: Δυο άτομα ήταν, δεν μπορούσαν να τα «βρουν» μεταξύ τους και να βγάλουν τον αρχηγό, παρά θέλησαν να εμπλέξουν και τους δημότες σε μια φάρσα διακωμώδησης της Δημοκρατίας…; Ευτυχώς βέβαια που αυτά συνέβαιναν μόνο «μια φορά και ένα καιρό»…!
ΑΕΣ από τα Χανιώτικα Νέα

Για τους ποιους εννοεί ο αρθρογράφος είναι πασίγνωστο, ιδιαίτερα στην γειτονιά μας, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το γιατί μια δημοκρατική όσο και διαφανή διαδικασία, έτυχε του χλευασμού από μια μερίδα ανθρώπων που αν τι άλλο ήταν και ίσως είναι στυλοβάτες της δημοκρατίας! 
-Μήπως τα πραγματικά αίτια μας διαφεύγουν και ίσως δεν θα τα μάθουμε ποτέ;
Πάντως όπως άκουσα θα υπάρξει ανταλλαγή "παραμυθιών" και ..αυτό δεν θα είναι καλό για κανένα ...γιατί με τα τόσα παραμύθια που θα μας πουν, κάποιον θα τον πάρει σίγουρα ο "ύπνος"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: