Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ..ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


Σε 4.008 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των προσωπικοτήτων των Γραμμάτων, της Τέχνης, της Πολιτικής και των συλλογικών φορέων, από 92 χώρες στις πέντε ηπείρους, που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη προς την Ελληνική Πολιτεία, με την οποία ζητούν να λάβει γρήγορα όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε «να τεθεί τέρμα στη θλιβερή κατάσταση, που έχει περιέλθει το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, με τη μη έκδοση και επανέκδοση, διακίνηση και μετάφρασή του». Ο πλήρης και οριστικός κατάλογος απεστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού στα μέσα Ιουνίου, ενώ έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας στο διαδίκτυο: www.amis-kazantzaki.gr.

Τι είναι η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
Το έργο της Εταιρείας, που φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια συνεχούς δράσης, έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Από τις 14 Δεκεμβρίου 1988, οπότε ιδρύθηκε στη Γενεύη από την Ελένη Καζαντζάκη, τον Γιώργο Στασινάκη και τον Γιώργο Ανεμογιάννη, η Εταιρεία κατάφερε να «ταξιδέψει» το έργο του μεγάλου Κρητικού στοχαστή σε όλες τις ηπείρους, όπου ανακάλυψε, ή δημιούργησε, αμέτρητους φίλους της Ελλάδας. Είκοσι δύο χρόνια, μετά «μετράει» περισσότερα από 4.000 μέλη σε 107 χώρες, σε 70 και πλέον τμήματα, σε κάθε γωνιά της γης.
Εκτός από τα συνέδρια, τις ημερίδες και τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, που διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Εταιρεία προωθεί με συνέπεια το έργο του Ν. Καζαντζάκη σε πολλά πανεπιστήμια της Ασίας, της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας, γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον εκατοντάδων φοιτητών σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να στραφούν στη μελέτη του έργου του μεγάλου στοχαστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: