Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Του Ναπολέων Σαραντίδη
Το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ελλάδα που έχει αποκτήσει το ειδικό σήμα διάκρισης σε σχέση με την εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό χώρο, είναι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ)*. Συγκεκριμένα , οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησαν στο ΜΑΙΧ την επιτυχή επιλογή απονομής του Σήματος Παραρτήματος Διπλώματος (DS Label) και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Διδακτικών μονάδων (ECTS).
Υπενθυμίζεται πως στα πλαίσια ενοποίησης του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας το 2003 απονεμήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) ο Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus (Erasmus charter).

*Tο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων είναι όργανο του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Σπουδών (CIEAM). Το Κέντρο συνιστά διακρατικό οργανισμό που σκοπεύει στην ανάπτυξη της επιστημονικής συνεργασίας προσφέροντας μεταπτυχιακή εκπαίδευση στους τομείς της Οικονομίας, της Αγροτικής Ανάπτυξης, της Διοίκησης, και των Εφαρμοσμένων Βιολογικών, Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: