Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

TO ΕΓΚΛΗΜΑ

Ο Δήμος, και  να κάτεχα με πιο δικαίωμα, έκοψε και τους τελευταίους ευκαλύπτους που ήταν στην εσωτερική αυλή του 1ου δημοτικού!
Μάλιστα η δικαιολογία στην αρχή ήταν ότι θα χαλούσε την πέργκολα αυτή που βλέπετε στην 1η φωτογραφία! Για μια κατασκευή 3Χ2 κόπηκαν δένδρα 70-80 χρονών ! Μετά η δικαιολογία έγινε ..θα κτυπούσαν τα παιδιά που πάνε στο σχολείο.
Φυσικά δικαιολογίες και μόνο δικαιολογίες... μιας και η μόνη δικαιολογία που στέκει είναι ότι βαριόμαστε να τους κλαδεύομαι, οπότε σύριζα και ξεμπερδεύομαι!
Ντροπή, αυτό μόνο μπορώ να πω και κρίμα που το δασαρχείο ή τέλος πάντων όποια υπηρεσία ασχολείται με αυτά, δεν επεμβαίνει. Μετά την λεωφόρο μας που τα δένδρα πείραζαν τους μαγαζάτορες ..τώρα μας έπιασε το "μικρόβιο" της υπευθυνότητας.
70 χρόνια υπάρχει αυτό το σχολείο, 70 χρόνια ήταν εκεί οι ανεμοδαρμένοι ευκάλυπτοι, κλαδιά έπεφταν, φύλλα μαζεύαμε, ακούσατε ποτέ να κτυπήσει κανένας; Δικαιολογίες και μάλιστα σε μια εποχή που και κηπουρούς έχουμε, αλλά και αμάξια με καλάθι διαθέτουμε.....οικολογική συνείδηση δυστυχώς δεν έχουμε ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: