Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ κα ΣΚΟΥΛΑΚΗ

Οι δημοτικές εκλογές του 2010 σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής στην Τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος που αναφέρεται στην νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο γνωστός Καλλικράτης. Πρόκειται για ριζική αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας, αλλά θέτει και τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα οικοδομηθούν οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες που αφορούν την περιφέρεια, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, που θα έχει την δυνατότητα να οργανώσει υπηρεσίες, οι οποίες αποτελεσματικά και με διαφάνεια, να ανταποκρίνονται. παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες, σε κάθε περιοχή σε κάθε σημείο του νέου δήμου που διαμορφώνεται.
Αποδεδειγμένα απαιτούνται άτομα αφοσιωμένα στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αναγνωρισμένο ήθος, ανιδιοτέλεια, άτομα δημιουργικά, μέλη της κοινωνίας.
Με γνώμονα τα παραπάνω, αλλά κυρίως στηριζόμενη στα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας κατά την διάρκεια των 3,5 χρόνων, που ασκώ τα καθήκοντα του δημάρχου Κισάμου, όπου μου αναγνωρίζονται τα απαραίτητα ηθικά προσόντα, η εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και η αποτελεσματικότητα του έργου μας, δηλώνω σήμερα, με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου και επίσημα πλέον ότι θα υποψήφια δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές στον νέο δήμο Κισάμου, ως επικεφαλής ενός ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: