Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Κων/νος Σ. Χαρτζουλάκης                        
Δρ. Γεωπόνος – Ερευνητής                       
τ. πρόεδρος Δ.Σ. Κισάμου                        
Ειρήνης 4, 73400 Κίσαμος                        
e-mail: kchartz@otenet.gr

Όπως είναι γνωστό στις 13/6/2010 προτάθηκα αλλά και κατέθεσα υποψηφιότητα για αξιολόγηση ως δήμαρχος για το διευρυμένο Δήμο Κισάμου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις του Πολιτικού και Εθνικού Συμβουλίου. Η απόφαση αυτή ήταν καθαρά πολιτική, μετά και τις πρωτόγνωρες διαδικασίες αντικειμενικής αξιολόγησης που θέλησε να καθιερώσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου και προέκυψε από ενεργούς πολίτες της Κισάμου, που χρόνια εκφράζουν την αγωνία τους με διάφορους τόπους για την αποτυχία του εφαρμοζόμενου μοντέλου και αποφάσισαν να εκφρασθούν με την πρόκληση του ‘Καλλικράτη’.
 Ανθρώπους πού πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν συγκρούσεις και ανατροπές, και όχι απλή διαχείριση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάπτυξη της Κισάμου.
Ανθρώπους με νέες ιδέες και τρόπο σκέψης, που παρά τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και ο καθένας προσωπικά, έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης τετραετίας ώστε η Κίσαμος να κινηθεί σε ‘νέους δρόμους’.
Ανθρώπους που έχουν κοινό όραμα και συνοχή, μπορούν να διαμορφώνουν στρατηγική ανάπτυξης, να προγραμματίζουν, να συντονίζουν και να ελέγχουν την υλοποίηση του έργου και των στόχων και να αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.
Ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι αποτελεσματική Δημοτική αρχή σημαίνει διοικητική ικανότητα, επιστημονική γνώση, δυναμισμό και κυρίως σύγχρονες αντιλήψεις, σχεδιασμό, προγραμματισμό και έλεγχο μέσο ορθολογικής σκέψης και επιστημονικής τεκμηρίωσης και δεν είναι δέσμιοι απωθημένων, νοοτροπιών, λογικών και πρακτικών περασμένων δεκαετιών.
Και τέτοιοι άνθρωποι στη Κίσαμο στο ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο υπάρχουν πολλοί.
Ένα μήνα μετά δεν έχει τουλάχιστον ανακοινωθεί η αξιολόγηση από τα αρμόδια όργανα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην συλλογική οργάνωση της ολοκληρωμένης ΄δημοτικής πρότασης’ αλλά και σχόλια για απαξίωση της διαδικασίας (μη θεσμικές παρεμβάσεις, κλπ).
 Με την κατάθεση της υποψηφιότητάς δεν ήταν στόχος μου να διχάσω τον πολιτικό φορέα που ανήκω στη Κίσαμο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την περιοχή και τη χώρα. Και επειδή στη ζωή μου έμαθα να σέβομαι τους θεσμούς, ακόμα και με τις λειτουργικές τους αδυναμίες αλλά και να μην υποτιμώ την νοημοσύνη των πολιτών δηλώνοντας  ‘ανεξάρτητος’, αποσύρω την υποψηφιότητά μου.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που στήριξαν ουσιαστικά και ηθικά την υποψηφιότητά μου και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε μαζί να δίνουμε τον αγώνα για να αλλάξει η Κίσαμος  

 Κίσαμος  18/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: