Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΜΙΑΝΤΟΣ

Την Παρασκευή θα γίνει στο δημαρχείο Κισάμου, η 14η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 12.30 το μεσημέρι. Ανάμεσα στα θέματα που έχουν πολύ ενδιαφέρον είναι η λειτουργία των κέντρων αναψυχής στο ακρωτήρι της Γραμβούσας (Καλυβιανή-Μπάλος), η πρόσληψη 2μηνιτών για τις ανάγκες αυτές (εκτός ΑΣΕΠ) αλλά και η αντικατάσταση (κρατηθείτε ) των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στα χωριά Καλεργιανά και Κουκουναρά του δήμου Κισάμου!!!!!
Το ότι επιτέλους θα μπουν οι εισπράκτορες σε Καλυβιανή και Μπάλο κάτι είναι, αν και λίγο δύσκολο το βλέπω να ελέγχονται από τον Μπάλο, φυσικά το χαιρετίζουμε και δεν μας προκαλεί και τόσο εντύπωση, όσο το ότι υπάρχουν χωριά που πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες!
Αλήθεια πόσα χωριά  έμειναν ακόμα για να καθαρίσει και αυτή η πληγή; Μήπως η Ε.Ε χρηματοδοτεί άνευ μελετών τις αντικαταστάσεις των σωλήνων αμιάντου; Είναι πάντως ντροπή ..που υπάρχουν ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: