Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΑΓΡΙΜΙΑ ΚΙ ΑΓΡΙΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ’ΛΑΦΙΑ ΜΟΥ ....ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ !


Ο αίγαγρος είναι -αλλά άγνωστο ως πότε -το ζώο σύμβολο της Κρητικής λεβεντιάς και της αγάπης για την ελευθερία.
Δυστυχώς εξαφανίζεται αργά και σταθερά !!! Κάποιοι τα δολοφονούν!!!

Έκπληξη δεν είναι ότι τα σκοτώνουν, γιατί πάντα και παντού υπάρχουν δολοφόνοι, είναι όμως τεράστιο το θράσος μερικών, αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται τελευταία, ότι αναγράφονται στα Μενού, πολλών εστιατορίων των Χανίων!!
Άραγε όλοι αυτοί οι επαγγελματίες που τα αγοράζουν και τα μοσχοπουλούν έχουν νιονιό να καταλάβουν τι κάνουν;
-Κύριε Κουκιανάκη, δεν χρειάζονται λόγια, πιάστε ένα λαθροδολοφόνο αλλά και όποιον εστιάτορα πουλά τέτοιο κρέας-υπάρχουν πολλά μαγαζιά στον ορεινό όγκο που το....διαφημίζουν και κλείστε τους το μαγαζί.

3 σχόλια:

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Στα χρόνια της αρπαχτής και του εύκολου χρήματος, είμαι περίεργος να μάθω, πόσοι από αυτούς τους εστιάτορες που γράφουν στα "μενού" τους ότι σερβίρουν και αίγαγρο, είναι όντως αίγαγρος και όχι απλή ασκαγιασμένη "φουριάρα" κατσίκα!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αν όμως δήμαρχος παραδεχτεί δημόσια οτι έχει φάει 4-5 αγρίμια θα τον πίστευες; Γιατί κάτι τέτοιο έγινε και στην χθεσινή συγκέντρωση....που έγινε για την διάσωση του. Εκτός αν ο εν λόγω δήμαρχος εννοεί οτι τα σώζουμε σκοτώνοντας τα άμοιρα!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Το πιστεύω, όπως πιστεύω ότι δεν είναι και ο μόνος από τα "δημόσια προσώπατα" που το έχουν κάνει. Από αρχοντοχωριάτικη ξιπασιά, μεγαλομανία και επιδηξιομανία, άλλο πράμα!