Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι σχετικό με τον εορτασμό σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. στο Μεγάλο Αρσενάλι θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Μέρες Πολέμου – Τόποι Μνήμης». Επιμέλεια έκθεσης: Ζαχαρένια Σημανδηράκη, προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Κρήτης.
Ακόμα στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με τίτλο :
"Του κύκλου τα γυρίσματα - Πατρίδες... Πατρίδες... ".
Συμμετέχουν:
Τραγούδι: Πάνος Λαζαράτος, τενόρος, καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πιάνο: Σπύρος Μπάνος
Τσέλο: Μarina Kislitsina
Λύρα: Μιχάλης Παυλάκης
Εισαγωγή: Ρόζα Μοτάκη - Κονταδάκη, δικηγόρος και Στέλλα Μπατάκη, δικηγόρος.
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στον προθάλαμο της αίθουσας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων θα λειτουργεί έκθεση μοντελισμού σχετική με την εποχή, από τον Όμιλο Στατικού Μοντελισμού Χανίων.
Την Δευτέρα 18 του μηνός θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση μνήμης των Δήμων Αν. Σελίνου, Καντάνου, Πελεκάνου στις 11 π.μ. στον Καμπανό . Χαιρετισμό και αναφορά στα γεγονότα της περιοχής θα κάνει ο δήμαρχος Ανατ. Σελίνου κ. Λευτέρης Παπαδερός.
Στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα γίνει η βράβευση όσων διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Μαντινάδας και Ριζίτικου. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή τοπικών παραδοσιακών συλλόγων.
Φυσικά την Τρίτη 19 Μαίου όλοι στις 7 μ.μ. στο Μνημείο Πεσόντων στον κόμβο Καλλεργιανών και μετά στο Λύκειο Κισάμου για τον δικό μας εορτασμό.
Χαιρετισμό θα απευθύνει η κα Φρόσω Σκουλάκη, δήμαρχος. Θα ακολουθήσει ομιλία με τίτλο «Μάχη της Κρήτης: Τιμή στην Κισαμίτικη Απαρχή» από την κα Φωτεινή Σεγρεδάκη, λογοτέχνη, ριζίτικα τραγούδια και προβολή οπτικού υλικού (σλάιντς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: