Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ;

Η Μονή Τοπλού εισπράττει τις υψηλότερες αγροτικές επιδοτήσεις μεταξύ των δικαιούχων όλης της Κρήτης και ακολουθεί ο Christof Josef Hermann στο νομό Ρεθύμνου, (μάλλον πρόκειται για επιχείρηση) σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στα κράτη μέλη τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εισπράττουν αγροτικές επιδοτήσεις και των ποσών που λαμβάνουν, κανονισμός τον οποίο εφάρμοσε και το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οργανισμός του οποίου είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υψηλότερες επιδοτήσεις και συγκεκριμένα περίπου 129.000 ευρώ εισέπραξε το 2008 η Μονή Τοπλού, η οποία ως γνωστό διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ακολουθεί με 115.630 ευρώ, ο Christof Josef Hermann στο νομό Ρεθύμνου, χωρίς να αναφέρονται άλλα στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει. Ποσό ύψους 94.216 εισέπραξε ο Γιώργος Ξυλούρης από τις Ατσιπάδες, περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιωάννη Κόκκινο από το δήμο Γουβών Ηρακλείου που έλαβε μέσα στο 2008 επιδοτήσεις ύψους 93.973 ευρώ. Μεταξύ αυτών που λαμβάνουν σημαντικές κοινοτικές επιδοτήσεις είναι και ο Κωνσταντίνος Βάμβουκας στο χωριό Λιβάδια που εισέπραξε 86.318 ευρώ μέσα στο 2008, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακόμα επιδοτήσεις ύψους 86.218 πήρε το 2007 ο Μανώλης Γαβαλάς από το δημοτικό διαμέρισμα Άνω Άκριων.
Αν θέλετε να δείτε τώρα πόσα πέρνουν κάποιοι στα Χανιά δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ: http://www.patris.gr/articles/156884/94562

Δεν υπάρχουν σχόλια: