Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (τελικά) ΕΔΩ !

Είχαμε γράψει ότι ίσως ο επίσημος εορτασμός της Μάχης της Κρήτης να γίνει φέτος στην Κίσαμο! Τελικά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα αυτό, ίσως επειδή την πρόταση για την "έδρα" του εορτασμού, την έκανε η αντιπολίτευση;!!!! Ίσως!!
Όμως σε ψιλά γράμματα στην ντόπια εφημερίδα, Νέοι Ορίζοντες, διάβασα μια δήλωση του αντιδημάρχου κ. Σταθάκη που παρακαλούσε τον κόσμο της Κισάμου, αν έχει υλικό φωτογραφικό ή άλλο που να σχετίζεται με την περίοδο της κατοχής να το προσκομίσουν στον Δήμο για να δημιουργηθεί μια μίνι έκθεση. Δεν είναι άσκημη η ιδέα αν και οι μέρες που απόμειναν είναι λίγες και μάλλον όλοι πρέπει να βιαστούν.
Συνάμα ας καταγραφούν επίσημα πλέον και όλοι αυτοί που θυσίασαν τον εαυτό τους στον κάμπο της Κισάμου, για να να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Καλό είναι να καταγραφούν οι ιστορίες που τόσο ακούγονται στα καφενεία για την μέρα που πρωτοαντίκρισαν οι Κρητικοί τις χιλιάδες "ομπρέλες" στον ουρανό μας, αλλά και για την άδικη θυσία αυτών που σκοτώθηκαν στην προβλήτα του Τελωνείου.
Πολλές ιστορίες, άγνωστες σε πολλούς!!

4 σχόλια:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χατζίκο έχεις υλικό;
Στην Αθήνα σίγουρα θα υπάρχει!

HATZIKOS είπε...

ΜΑΝΩΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΤΡΑΜΩ ΑΛΛΑ................
ΕΔΑ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΚΟΡΑΚΛΑ Μ ΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΕΡΟΠΟΔΑΡΑ ΔΕΜΜΕΝΟΣ.
ΟΤΙ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΣΙΜΠΙΣΕ ΤΟ
ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΤΟΧΗ.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΠΕΜΟΥ ΝΑ ΣΤΣΙ ΜΠΕΨΩ ΕΓΩ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΧΑΤΖΙΚΟ!

HATZIKOS είπε...

ΟΝΤΕ ΑΝΕΒΩ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΜΠΕΨΩ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑ ΧΩΡΓΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΟΣ ΜΠΡΙΛΛΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.