Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ......... ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ

Περιπέτεια με αίσιο τέλος για 58χρονη Βρετανίδα όταν κατά την διάρκεια πεζοπορίας από το Ξυλόσκαλο στην Αγία Ρουμέλη, μαζί με τον σύζυγό της, χτύπησε στα πλευρά.Για τη διακομιδή της Βρετανίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επιχείρησαν 9 πυροσβέστες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού αλλά λόγω της απόκρημνης περιοχής που βρισκόταν το ζευγάρι, επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο Super Puma από την Ελευσίνα.
Σχετικά με το συμβάν, ο αρμόδιος αντινομάρχης Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι "περίπου στις 8.15 προχθες το πρωί, μία Βρετανίδα υπήκοος ηλικίας 58 ετών και ο σύζυγός της, Ιρλανδός, ηλικίας 62 ετών, επιχείρησαν να μεταβούν από το Ξυλόσκαλο και μέσω της διαδρομής Λινοσέλι - Γκίγκιλος - Διάσελο - φαράγγι του Κλάδου, σε ξενοδοχειακό κατάλυμα στην Αγία Ρουμέλη όπου είχαν προσυμφωνήσει να διαμείνουν.
Και πρόσθεσε: "Ευρισκόμενοι στην κορυφή του φαραγγιού του Κλάδου και μετά από 6 ώρες πεζοπορία, η γυναίκα, στις 7 το απόγευμα, μετά από χτύπημα υπέστη θλάση στα πλευρά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει. Πίστεψε όμως, ξημερώνοντας το πρωί, ότι θα μπορούσε να συνεχίσει τη διαδρομή της προς την Αγία Ρουμέλη κι έτσι δεν ειδοποίησε προχθες".
Χθες το πρωί, όπως επισήμανε ο κ. Κουκιανάκης, "βλέποντας ότι ήταν αδύνατον να συνεχίσει, αφού είχε φρικτούς πόνους, ειδοποίησε τον ξενοδόχο στην Αγία Ρουμέλη κι εκείνος με τη σειρά του την Πυροσβεστική Υπηρεσία κι έτσι ξεκίνησε μία επιχείρηση διάσωσης από 9 πυροσβέστες και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο, να την εντοπίσουν και προβούν στην διάσωση.

http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=34268

Δεν υπάρχουν σχόλια: