Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΕΣ;

Έτυχε να παραβρεθώ σε μια συνάντηση που διοργάνωσαν φορείς της πόλης μας τις προάλλες στο δημαρχείο. Εντύπωση δεν ήταν τα λόγια των διάφορων ομιλητών της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου μας, όσο η πλήρη απαξίωση της συνάντησης από την συμπολίτευση. Κρίμα γιατί αυτό φάνηκε … κρίμα γιατί αυτό λέγετε κύριοι απαξίωση των θεσμών. Είναι φανερό ότι, οι τοπικές δυνάμεις, πλέον στην πόλη μας δραστηριοποιούνται μονόπλευρα και αυτό μόνο ελπιδοφόρα μηνύματα δεν μας φέρνει.
«Μέσα από τον διάλογο αλλά και με τέτοιες συγκεντρώσεις προκύπτουν πάντα θέσεις και απόψεις που μπορεί να είναι χρήσιμες στο μέλλον» είπε ο κ. Καλαιτζάκης και θα συμφωνήσω απόλυτα μιας και είναι φανερό ότι η πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στον δήμο μας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Πολλά χρόνια γράφω για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τον απλό πολίτη και αν ξεφυλλίσω παλιά άρθρα, βλέπω τα ίδια και τα ίδια προβλήματα να ανακυκλώνονται και να αναπαράγονται σε μεγαλύτερο ρυθμό και τα περισσότερα να μην μπορούν, όχι να λυθούν αλλά απλά ούτε να τα …... «ακουμπήσουνε».
Δεν ξέρω αν οι πρακτικές που ακολουθούν ορισμένοι που μας διοικούν σήμερα είναι παλιομοδίτικες και πεπαλαιωμένες , όμως ένα είναι το σίγουρο όποιοι ακολουθούν τέτοιες τακτικές διαγράφονται αργά αλλά σταθερά από το πολιτικό σκηνικό. Ο κόσμος πλέον έχει αλλάξει και η νοοτροπία του 80’ που ίσως να διακατέχει μερικούς, πέρασε, μας σημάδεψε και για αυτό προσπαθούμε να την ξεχάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: