Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Μια ιστορική απόφαση έλαβε Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι καπνοβιομηχανίες παραπλανούσαν εν γνώσει τους επί δεκαετίες το κοινό για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Το Εφετείο της Ουάσινγκτον έκρινε ότι οι καπνοβιομηχανίες παραπλάνησαν τους καπνιστές όταν συμφώνησαν μεταξύ τους να αναγράψουν την ένδειξη «ελαφρά» στα τσιγάρα, ενώ ήταν εξίσου καταστροφικά για την υγεία.
Επικύρωσε έτσι πρωτόδικη απόφαση του Αυγούστου του 2006, σύμφωνα με την οποία οι καπνοβιομηχανίες ψεύδονταν επί δεκαετίες για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Επιβεβαίωσε επίσης την απόφαση που υποχρεώνει τις εταιρείες να αποσύρουν τις «παραπλανητικές» ενδείξεις -όπως «ελαφρά» ή «χαμηλής πίσσας»- από τα πακέτα των τσιγάρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: