Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ .....ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Η συνάντηση των φορέων της πόλεως, μια επιτροπή με την δήμαρχο, τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του συμβουλίου της ΑΝΕΝ κ. Χουρδάκη, αλλά και τον κ. Καλαιτζάκη Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Κισάμου, με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάση Παπαληγούρα, έγινε τελικά, παρουσία και τριών βουλευτών από τα Χανιά. Ο υπουργός υποσχέθηκε να κοιτάξει τα δρομολόγια, ελπίζει να γίνουν δύο, αλλά το όλο θέμα το αφήνει στην δικαιοδοσία της πλοιοκτήτρια εταιρεία. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι βέβαια η επιστολή του κοινοτάρχη κ. Διονύση Προγουλάκη προς τον υπουργό και αυτό είναι το μελανό σημείο της υπόθεσης. Μάλιστα για να υποστηρίξει την πρωτόδικη απόφαση του, δρομολόγια στο Ρέθυμνο, ο υπουργός διάβασε την επιστολή του κοινοτάρχη, κάνοντας τους φορείς της Κισάμου να μείνουν με το στόμα ανοικτό.
Ο κατά τα άλλα συμπαθής κοινοτάρχης ζητάει (άραγε με τι σκοπό και γιατί;) να γίνει η σύνδεση των Αντικυθήρων με το Ρέθυμνο. Πολύ παράξενο μιας και η οικογένεια του κοινοτάρχη ζει πάνω από 5 χρόνια στην Κίσαμο. Απίστευτο μου μοιάζει!
Περισσότερα αύριο!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδάκη σας αξίζουν συγχαρητήρια για το έντονο ενδιαφέρον σας σχετικά με το συγκοινωνιακό πρόβλημα της περιοχής μας. Δυστυχώς η στάση του κ. Προγουλάκη είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα τα μείζονα θέματα του νησιού του και ΚΥΡΙΩΣ το συγκοινωνιακό. Με ποιά λογική στηρίζει ο κ. Προγουλάκης τη σύνδεση των Αντικυθήρων με το Ρέθυμνο; Πρέπει να μας πει... Νομίζω κ. Παπαδάκη πως πρέπει οι αναγνώστες σας να ενημερωθούν για το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του κ. Προγουλάκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας. Πρέπει να μάθουμε τί ακριβώς ζητάει από τον Υπουργό.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο.. Πρόσφατα ο κ. Προγουλάκης με ειρωνική και σχεδόν υβριστική επιστολή του που δημοσιεύθηκε στους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ επιτίθεται στον πρώην Πρόεδρο κ. Χαρχαλάκη για την πρωτοβουλία του δευτέρου να ασχοληθεί με θέμα της συγκοινωνίας. Σας αποστέλλω την απάντηση του κ. Χαρχαλάκη που δημοσιεύθηκε σήμερα (25/2/09) στους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Η απάντηση του κ. Χαρχαλάκη δεν αφήνει περιθώρια ασάφειας ούτε παρεξήγησης και κυρίως λέει πολλές αλήθειες στις οποίες νομίζω πως ο κ. Προγουλάκης δεν έχει να αντιτάξει κάτι.

"Προς: εφημερίδα ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Αφού σας ευχαριστήσω για την πάντοτε καλή σας διάθεση αναφορικά με την προβολή θεμάτων των Αντικυθήρων από τις στήλες της εφημερίδας σας, αναγκάζομαι να προβώ σε αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την επιστολή που δημοσιεύσατε στις 11/2/2009 την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Διονύσιος Α. Προγουλάκης.

Ο κ. Προγουλάκης, με ύφος ειρωνικό για το πρόσωπό μου, εξαπολύει επίθεση εναντίον μου με αφορμή την πρωτοβουλία που έλαβα να επικοινωνήσω δι΄ εγγράφου με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα σχετικά με την εξυπηρέτηση της άγονης δρομολογιακής γραμμής των Αντικυθήρων.

Καλό θα ήταν για τον κ. Προγουλάκη, αντί να αναφέρει τι δεν έκανα εγώ ως Πρόεδρος να ενημερώσει τους Αντικυθηρίους και τους αναγνώστες σας τι έκανε εκείνος, τώρα που έχει την τεράστια ευθύνη αυτής της θέσης.

Προς αποκατάσταση πάντως της αλήθειας κρίσιμο είναι να υπενθυμίσω ορισμένα γεγονότα.

Το πόσο ασχολήθηκε η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή με το θέμα της συγκοινωνίας το γνωρίζουν όλοι οι Αντικυθήριοι, οι οποίοι επί Προεδρίας μου απολάμβαναν πυκνά και συνεχή δρομολόγια. Αλλά και όσες φορές η συγκοινωνία μας βρισκόταν σε κρίση, ήταν πληθώρα οι ενέργειες και οι διαμαρτυρίες μου ως Προέδρου της Κοινότητας προς το ΥΕΝ με αποτέλεσμα πάντοτε να εξυπηρετείται το νησί από και προς όλα τα λιμάνια ενδιαφέροντος. Μάλλον λησμονούν ορισμένοι πόσες φορές ζήτησα και πέτυχα κατ΄ εξαίρεση τροποποίηση των δρομολογίων για να έρθουν στο νησί τα συνεργεία του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και άλλων φορέων και υπηρεσιών σχετικά με την κατασκευή δημοσίων έργων ή την διόρθωση βλαβών στα δίκτυα. Μάλλον ξεχνούν ορισμένοι ότι κάθε αίτημα των κατοίκων για τροποποίηση των συγκοινωνιακών δεδομένων αντιμετωπιζόταν πάντα άμεσα από εμένα και με θετικά αποτελέσματα. Πολλές υπήρξαν οι φορές που κατάφερα τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Πολλές επίσης υπήρξαν οι φορές που κατάφερα την έγκριση ειδικών προσεγγίσεων για την εορτή του Αγ. Μύρωνος. Καλό είναι να μην είμαστε αμνήμονες, γιατί η σύγκριση των καταστάσεων είναι αναπόφευκτη και καταλήγει σε βάρος εκείνου που προσποιείται ότι ξεχνά.

Αντιπαρέρχομαι πλήρως τα σχόλια του κ. Προγουλάκη, αναφορικώς με τον τρόπο εκλογής μου ως Προέδρου και λυπάμαι ειλικρινά για αυτό του το ατόπημα. Περιορίζομαι μόνο να υπενθυμίσω στους αναγνώστες σας ότι το 1998, όταν εγώ εξελέγην με κλήρωση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά (και όχι από το Εκλογοδικείο όπως ο κ. Προγουλάκης εσφαλμένα αναφέρει) είχα ισοψηφήσει με τον συνδυασμό στον οποίο επικεφαλής ήταν ο κ. Προγουλάκης (αυτό γιατί δεν το ανέφερε;) και μετά την εκλογή μου, ο κ. Προγουλάκης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συμμετάσχει στο νέο Κοινοτικό Συμβούλιο ως Αντιπολίτευση και ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ της εκλογής του προφανώς επειδή ήθελε ΜΟΝΟ τη θέση του Προέδρου. ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δώσει μαζί με εμένα και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου τη μάχη για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων και προτίμησε τη φυγή. ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συνεργαστεί με το νέο Πρόεδρο για το καλό του τόπου του, για το οποίο εξάλλου ζητούσε την ψήφο των Αντικυθηρίων. Αυτά γιατί τα ξέχασε;

Αξίζει όμως να αναφερθώ σε όσα ισχυρίζεται ο κ. Προγουλάκης στην επιστολή του λέγοντας ότι «η παρούσα Κοινοτική Αρχή, που εξελέγη με διαφορά 11 ψήφων, χειρίζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα που παρέλαβε». Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να ενημερώσω τους αναγνώστες σας για το τι ακριβώς παρέδωσα την 1.1.2007 στον κ. Προγουλάκη. Παρέδωσα μια Κοινότητα που είχε αποκτήσει φωνή και ρόλο στις δημόσιες υπηρεσίες του Νομού, που ζητούσε και διεκδικούσε πόρους και που ενεργούσε πάντα με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Παρέδωσα υπογεγραμμένες συμβάσεις μεγάλων κοινωφελών έργων (νέο Ιατρείο, δρόμοι, υδρεύσεις), ύψους σχεδόν 1,5 εκ €, έργα τα οποία ακόμα (2 χρόνια μετά!) ο κ. Προγουλάκης δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει. Παρέδωσα σχεδόν έτοιμες τις πολύ σημαντικές διαδικασίες οριοθέτησης των ορίων οικισμών του νησιού, τις οποίες ακόμα (2 χρόνια μετά!) ο κ. Προγουλάκης δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει. Να μας πει ο κ. Προγουλάκης πόσα έγγραφα έκανε και πόσες πόρτες χτύπησε για το καυτό θέμα της συγκοινωνίας. Να μας πει για ποιο λόγο η Κοινότητα που διοικεί ήταν ΑΠΟΥΣΑ από την πρόσφατη (21-01-09) συνάντηση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με τους φορείς των Κυθήρων (Δήμαρχο, Μητροπολίτη κλπ). Να μας πει γιατί δεν συμπαραστάθηκε στις διαμαρτυρίες των φορέων της Κισσάμου για το ακτοπλοϊκό. Να μας πει γιατί το 1998 αποχώρησε από τη θέση που δικαιούταν ως Αντιπολίτευση στο Κοινοτικό Συμβούλιο και τώρα, 10 χρόνια μετά, έρχεται να μας πείσει ότι κόπτεται για την ανάπτυξη του νησιού. Τότε δεν τον ενδιέφερε; Σε όλα αυτά υπάρχουν απαντήσεις τις οποίες ο κόσμος γνωρίζει.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω με τον δρόμο που επέλεξε ο κ. Προγουλάκης. Τον καλώ να ανακαλέσει δημοσίως και εγγράφως τα όσα ειρωνικά και συκοφαντικά ανέφερε για το πρόσωπό μου και επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματός μου, ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω ιδιαιτέρως τον κ. Προγουλάκη και από τη θέση αυτήν να πάψει πλέον να εκλαμβάνει το ενδιαφέρον μου για τα προβλήματα του τόπου μας ως «ευκαιρία» για να μου επιτεθεί και να με συκοφαντήσει. Και αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα του νησιού, αντί της άδικης και αναίτιας επίθεσης σε εμένα, θα ωφελήσει πολύ περισσότερο τόσο τον τόπο μας όσο και τον ίδιο τον κύριο Προγουλάκη.


Μετά Πλείστης Τιμής,
Ανδρέας Γ. Χαρχαλάκης"

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δεν γνωρίζω πολλά περιισότερα απο αυτά που έγραψα για την επιστολή του κ.Προγουλάκη στον Παπαληγούρα. Το άκουσα απο την Χανιώτικη τηλεόραση και μου το επιβεβαίωσε ο κ. Χουρδάκης (μέλος της ΑΝΕΝ) αλλά και ο κ. Καλαιτζάκης.
Εξάλλου η επιστολή απλώς διαβάστηκε απο τον υπουργό παρουσία όλων των φορέων, φυσικά δεν δόθηκε στους φορείς (ίσως θα έπρεπε)οπότε όλα είναι μαρτυρίες.