Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΚΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ

Πριν λίγο τέλειωσε το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη και θαύμασα την διαιτησία του Κάκου!
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι στην ελληνική μυθολογία ο Κάκος ήταν γιος του θεού Ηφαίστου, μεγάλος ληστής και κακούργος. Ο Κάκος ήταν μισός γιγάντιος άνθρωπος και μισός σάτυρος. Κατοικούσε πάνω στον Αβεντίνο ή τον Παλατίνο Λόφο, μέσα σε μια σπηλιά «στολισμένη» με τα ματωμένα μέλη των θυμάτων του και τα κεφάλια τους καρφωμένα στην είσοδο.
Στη ρωμαϊκή μυθολογία ο Κάκος ήταν αρχικά θεότητα της φωτιάς και μετά «υποβιβάστηκε» στην παραπάνω μορφή.
Βέβαια καμιά σχέση με τον δικό μας Κάκο σφυριχτράκια, αλλά όποια ομοιότητα και αν βλέπετε μην απελπίζεστε γιατί κάπου- κάποτε θα βρεθεί ξανά ο ημίθεος Ηρακλής να τον "ξεκάνει".
*
Δια του λόγου το αληθές : el.wikipedia.org/wiki/Κάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: