Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ !

Γύρω στον Σεπτέμβριο είχα ακούσει τον πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Σήφης Μανουσογιαννάκης να λέει ότι :
"Τώρα βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο, μιας και τελειώνει το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και όλοι περιμένουμε να ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου το ΕΣΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει, απ’ ό,τι γνωρίζω γύρω στα 30.000.000 ευρώ για λιμενικά έργα στην Περιφέρεια Κρήτης."
Επειδή ο νέος χρόνος μπήκε έχω μια περιέργεια αν : Στο λιμάνι του Καστελλίου υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη, που αφορά την χωροθέτηση μαρίνας, αλλά και την επέκταση των κρηπιδωμάτων σε τμήματα του λιμανιού που δεν έχουν κρηπιδωθεί και δεν έχουν διαμορφωθεί οι χερσαίοι χώροι.
Ακόμα, θα γίνουν τελικά εγκαταστάσεις για την στέγαση των διοικητικών και των λιμενικών υπηρεσιών της περιοχής. Απλά πράγματα για να ξέρουμε ;
Απλά πράγματα γιατί από λόγια μπουχτίσαμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: