Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ........

Την άποψη ότι όσοι τον τελευταίο καιρό καταφέρονται εναντίον του θα το μετανιώσουν και θα καταλάβουν ότι έκαναν λάθος, εξέφρασε το Σάββατο από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Με αφορμή τα όσα έγιναν αλλά και τα όσα ειπώθηκαν μετά και τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και κατά την σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πριν από δύο ημέρες, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε:«Πιστεύω πως δεν θα περάσει πολύς καιρός και όλοι εκείνοι που με κάθε τρόπο προσπάθησαν να με μειώσουν, βρίζοντάς με και απειλώντας με, θα μετανιώσουν γι' αυτό το πράγμα και θα καταλάβουν ότι έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Θα καταλάβουν ότι έκαναν λάθος και κακό για την Κρήτη» είπε, εκτιμώντας πως η εικόνα που παρουσιάστηκε «μάλλον θα μας κάνει κακό, παρά καλό».Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε και στα όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είχαν σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι αγρότες από τη σύσκεψη με τον υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη.«Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι το πολύ θλιβερό γεγονός που συνέβη πριν από δύο ημέρες στο γραφείο του υπουργού Γεωργίας, όπου με αρχηγό τον κ. Γαβαλά -που σύμφωνα με την συνείδηση των ελαιοπαραγωγών είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για αυτό το κατάντημα του λαδιού- αποχώρησαν. Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι δήμαρχοι οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, οι νομάρχες και οι αγροτοσυνδικαλιστές» συνέχισε, εκφράζοντας τη λύπη του -όπως είπε- που «δύο-τρεις Χανιώτες και ο κ. Σκουλάκης έφυγαν και εκείνοι».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε και δυο ερωτήματα «σε αυτούς τους Χανιώτες που παριστάνουν τους αγροτοσυνδικαλιστές».
«Τι έκαναν, πού ήταν, ποιους δρόμους έκλεισαν όταν λεηλατούνταν οι συνεταιρισμοί στα Χανιά και πού ήταν και τι έκαναν όταν γινόταν το όργιο και οι ληστρικές επιδρομές από άλλους νομούς σε βάρος του νομού Χανίων;».
*
*
Υ.Σ Για το τελευταίο δεν έχω καμιά αμφιβολία, αν δούμε σε τι χάλι είναι οι Ενώσεις μας (Κισάμου-Κολυμβαρίου-Μάλεμε-Χανίων). Από την άλλη σιγά μην μετανοιώσουν οι τηλεκατευθυνόμενοι αγροπατέρες.
Άραγε εκείνο το έργο του Ποτάκη (οινοσυσκευαστήριο) στην Κίσαμο, προς Καλυβιανή μεριά, τι έγινε και ρήμαξε;

1 σχόλιο:

ΠΑ. ΝΙΚΟΣ είπε...

Τόσο οι αγροτοπατέρες, όσο και ο κ. Μαρκογιαννάκης, καλό θα ήταν , αν πραγματικά νοιάζονται για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του πρωτογεννούς τομέα, να αφήσουν τις κοκορομαχίες και τους λεονταρισμούς, μέσω των καραγκιοζίστικων, ένθεν και ένθεν δηλώσεων τους.
Μια καλή αρχή για το κ. Μαρκογιαννάκη θα ήταν, να στείλει τις ειδικές δυνάμεις, στην ενδοχώρα των Χανίων, όπου οι "γνωστοί- άγνωστοι" τραμπούκοι, κορμοτομούν ελαιώνες, ψεκάζουν με ζιζανιοκτόνα αμπέλια, ανατινάζουν αντλιοστάσια, καταστρέφουν αρδευτικά συστήματα, καίνε αγροικίες, εξαφανίζουν περιφράξεις, κλέβουν λάδια, χύνουν κρασιά, σφάζουν πρόβατα και κατσίκια....
Επιτέλους, θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσφορές στο τόπο καταγωγής του, τώρα που είναι και ο αρμόδιος Υπουργός, δεν νομίζετε;