Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Θέμα μηνών" είναι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του κόλπου της Κισάμου καθώς το έργο έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον μένει να προχωρήσει η διαδικασία των συνδέσεων της αποχέτευσης με ξενοδοχεία και σπίτια αλλά και η σύσταση του φορέα διαχείρισης που θα αναλάβει να λειτουργήσει το έργο. Παράλληλα ο Δήμος Κισάμου θα καταθέσει τις μελέτες του για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για την επέκταση των αποχετευτικών δικτύων του."Είμαστε σε πολύ καλό σημείο και εκτιμούμε ότι είναι θέμα μηνών η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή μας" δηλώνει η δήμαρχος κ. Φρόσω Σκουλάκη, συμπληρώνοντας πως "αυτή τη στιγμή το έργο έχει ουσιαστικά γίνει και βρισκόμαστε στη διαδικασία των συνδέσεων και τη σύσταση του φορέα διαχείρισης του βιολογικού καθαρισμού. Αποτελεί ένα έργο πνοής, ένα έργο απαραίτητο για την τουριστική ανάπτυξη. Βέβαια το θέμα των συνδέσεων είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε".
Αναφορικά με τη δημιουργία του φορέα διαχείρισης του έργου η κ. Σκουλάκη σημειώνει πως "μπορούμε να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση με έναν από τους φορείς που έχουν μια τεχνογνωσία σε θέματα βιολογικών καθαρισμών όπως ο ΟΑΔΥΚ, η ΔΕΥΑΒΑ, η ΔΕΥΑΧ".
Ενα από τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο είναι και η διεκδίκηση χρημάτων προκειμένου να επεκταθεί το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. "Μας ήλθε η πρόσκληση από το ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να καταθέσουμε τον φάκελό μας για τα επιπλέον δίκτυα του βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να ενταχθούν προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Εμείς έχουμε κάνει μελέτες και ζητάμε να ενταχθούν πρωτεύοντα δικτύα σε όλη την έκταση της πόλης του Καστελλίου, σε όλο το νέο σχέδιο, στους οικισμούς Πλακούρια, Αγ. Αντώνιος, Κουνουπίτσα και Πύργο, αλλά και χρηματοδότηση του κύριου αγωγού προς τον Πλάτανο. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε ό,τι απαιτείται ώστε να προχωρήσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας", δηλώνει η κ. Σκουλάκη.
Αναφορικά με την συνάντηση που επιδιώκουν οι φορείς της Κισάμου για το θέμα του λιμανιού της περιοχής και της ακτοπλοϊκής γραμμής με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, η κ. Σκουλάκη ανέφερε πως σήμερα θα έχει πιθανότατα τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο, προκειμένου να κλειστεί το ραντεβού και να μεταφερθούν για άλλη μια φορά στον κ. Παπαληγούρα τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: