Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΕΝ..όχλητοι να παραμείνουν...

….οι πολιτικοί εκπρόσωποι του νομού αφού διαπιστώνουν ότι «είναι μικρή έως καθόλου η ζημία» που δημιουργείται με τις κινήσεις τις ανεκ μέσω ΛΑΝΕ στην Κίσαμο αν και τμήμα και προέκταση της (αναπτυξιακής) Ιόνιας οδού
Επιπλέον μας «τάζουν» ή μας «ταΐζουν» ότι σε τρία χρόνια θα έλθει και νεώτερο (όχι νέο ή νεότευκτο) πλοίο.
Όπως παλιά που μας προσδιόριζαν ως αναπτυξιακό στόχο τους «σαράντα χιλιάδες καφέδες» που θα πωλούσε η Κίσαμος στο λιμάνι της.!!
«Όσο τους στόχους και τη μέθοδο ανάπτυξης της Κισάμου την.. στήνουν.. φίλοι της Κισάμου, και όχι οι ίδιοι οι Κισαμίτες , αυτή θα είναι η μοίρα της: φτωχός και παρείας μονίμως υπό ανάπτυξη αλλά ουδέποτε αναπτυγμένος τόπος».
Τι συμβαίνει λοιπόν: Τώρα ενόψει αλλαγής πολιτικής του ΥΕΝ,με οκταετή ή δωδεκαετή συμβόλαια άγονων προορισμών κλπ, έπρεπε να φύγει από τη μέση η ΑΝΕΝ, αυτοδιοικητικής και λαϊκής βάσεως εταιρεία, που δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα της ΑΝΕΚ (sea ster, off shore, εφοπλιστικών, κλπ αλλοδαπών συμφερόντων) και έτσι ας πέσει σε …«ξέρα..ή ξέρες».
Έτσι μονίμως σε «δεξαμενισμό» δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στους δύο ,και στους δύο, διαγωνισμούς, ο δεύτερος είναι τον προσεχή μήνα, και άρα ο στόχος επετεύχθη.
Από την άλλη, με το οκταετές (ή 12ετές) εγγυημένο συμβόλαιο ανά χείρας,σαν εγγυημένο ομόλογο, η εταιρεία όλων των Κρητικών και των Καστελλιανών δηλαδή (!!;;), εισπράττει ,η ΑΝΕΚ, ζεστό χρήμα ,μετρητό, και βγαίνει εν μέσω κρίσεως στην αγορά των επιβατηγών πλοίων, με 20 εκ €, και αγοράζει όχι ένα αλλά δύο βαπόρια, νεώτερα ή νέα, ίσως όχι νεότευκτα. Και έχει και το «Βιτσ.Κορνάρος».
Έτσι δουλεύουν οι πολυεθνικές, με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και με πλάτες…
Από παντού σιωπή.
Αν το συμβόλαιο το είχε η ΑΝΕΝ…..ο πλούτος αυτός θα ήταν κοινωνικός…για τέτοια είμαστε τώρα; Τα βαπόρια πρέπει να πάνε στου εφοπλιστή το χαρτοφυλάκιο.
Από παντού σιωπή. Εκεί είναι το μυστικό: «Στη σιωπή των αμνών.»
«χατζιδάκια μ’ θοδωράκια μ’ εσείς τρώτε και πίνετε …»λέει ο Σαββόπουλος
Τι μπορεί να γίνει τώρα, με αφορμή το σημερινό έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Κισάμου (έτσι σαν κ ιδέες):
Α)Συλλογή υπογραφών για σύγκλιση έκτακτης Γ. Συνέλευσης με θέματα:
1) Αλλαγή διοίκησης
2) Εκκίνηση δικαστικού αγώνα για κατά συρροή κακοπιστία εις βάρος της, και
3) Αλλαγή έδρας της εταιρείας.
Β)Εξονυχιστικός έλεγχος δαπανών της τελευταίας πενταετίας για να καταδειχτούν τα πεπραγμένα της διοίκησης που εγκατέστησε η ΑΝΕΚ.
Γ)Μποϋκοτάζ της ΛΑΝΕ στην Κίσαμο και της ΑΝΕΚ-ΕΤΑΝΑΠ παντού από τους Κισαμίτες, και τέλος
Δ)Πρόσκληση σε εφοπλιστή για άνοιγμα της γραμμής Καστέλι -Καλαμάτα εδώ και τώρα.

Ευχαριστώ
Ιωάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: