Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΚΕ΄ΕΠΚΑ

Η φωτιά στο αυτοκίνητο μάρκας Οpel της Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων που ήταν σταθμευμένο στην οδό Δασκαλογιάννη στη Σπλάντζια ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής
Άγνωστοι τοποθέτησαν στουπιά με εύφλεκτο υλικό, πιθανότατα βενζίνη, στον πίσω αριστερό τροχό του οχήματος και τα άναψαν.
Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για ισχυρό κρότο που ακούστηκε, καθώς το λάστιχο πήρε φωτιά και έσκασε.
Οι φλόγες προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος. Η εμπρηστική επίθεση αυτή προκάλεσε την έκπληξη της τοπικής κοινωνίας καθώς η Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι γνωστή για την προσφορά της στην ανάδειξη σημαντικών ιστορικών μνημείων.
"Ήταν ένα από τα δύο υπηρεσιακά μας αυτοκίνητα και το ότι έπαθε πολύ μεγάλες ζημιές μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί ήταν απαραίτητο για τις εργασίες που πραγματοποιούμε και για τη μεταφορά του προσωπικού μας" δήλωσε η κ. Νινιού, προϊσταμένη της Εφορείας. Η ίδια επισήμανε ότι η υπηρεσία δεν είχε δεχθεί κάποια απειλή.
Την προανάκριση για την περίπτωση διενεργεί η αστυνομία και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: