Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

ΔΥΟ ΝΤΟΠΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.......

.......ή για γέλια !!!!
Είχα γράψει τις προάλλες ότι πρέπει να φτιαχτεί επιτέλους μια ιστοσελίδα που να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες μας. Μια σελίδα γεμάτη Κίσαμο που θα προβάλει τις πάμπολλες ιδιαιτερότητες της Δυτικής Κισάμου, τις απίστευτες ομορφιές της, τους ανθρώπους της, αλλά και τις παραδόσεις μας, ώστε να συμβαδίσουμε και λίγο με την εξέλιξη.
Μια σελίδα που ….. δεν θα μοιάζει σαν και αυτή –αν το ξέρουν πως έχουν – του δήμου μας. www.kissamos.gr που είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Κρίμα που στην σημερινή εποχή όπου το 75% των νέων τουριστών είναι χρήστες του διαδικτύου, πρέπει να διαφημιζόμαστε μέσω αυτής της απαράδεκτης και συνάμα πολύ κακόγουστης σελίδας. Απολαύστε την αν και νομίζω ότι πρόκειται για …. φάρσα ; Από τα ευτράπελα λοιπόν της σελίδας ξεχωρίζω!
- Το καλωσόρισμα που ανήκει στον …… πρώην δήμαρχο κ. Βαρουχάκη και ενώ περιμένεις να δεις όλα αυτά που κάνουν την Κίσαμο ελκυστική, βλέπεις μεγεθυμένα και στο κέντρο της σελίδας, πως μπορείς να διαφημιστείς με 0,25 Ε την ημέρα, από αυτόν που εκμεταλλεύεται την σελίδα.
Οι ομορφιές μας σε τρεις αράδες πολύ αόριστα και με ένα οδηγό επιχειρήσεων – που μα τον Μανιτού - τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει ή έχουν αλλάξει διεύθυνση από το 1980.
Αλήθεια σε ποιόν ανήκει η σελίδα ; Γιατί εδώ ακούγονται πολλά. Βέβαια όταν βλέπεις μέσα στην σελίδα του δήμου μας διαφήμιση από τα Καμισιανά, ε τότε πώς να μην έχεις υποψίες, ότι κάποιοι πρέπει να εκμεταλλεύονται την δική μας σελίδα ; Εκτός αν δεν μας ανήκει !
- Να κάτεχα όθε τον δήμο κατέχουν πως έχουν τα πράματα ;

Μια άλλη σελίδα που λέει …….. την αλήθεια είναι αυτή της ΑΝΕΝ, www.anen.gr .
Καλά διαβάσατε ΑΝΕΝ LINES … που από τα λεγόμενα της …. συμβάλει στο δρόμο για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη!
Παρακαλώ όσους μπορούν ας την επισκεφτούν –εξάλλου λίγο πολύ μας ανήκει αυτή η εταιρεία λαϊκής βάσης, να μην ξέρουμε και τι γράφει; – για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι τα λεγόμενα της εταιρείας, που αμ τι άλλο είναι πολύ απολαυστικά και ακριβώς αντίθετα από αυτά που …. νομίζουμε ότι συμβαίνουν !!!
Διαβάζω λοιπόν σε υποσελίδα για την εταιρεία…
« Η ελλιπής επικοινωνία και η προβληματική συγκοινωνία……. που επικρατούσε μεταξύ των περιοχών της Δυτικής Κρήτης, των Κυθήρων και της Νότιας Πελοποννήσου ακόμα και μέχρι το 1999. (Να γιατί δημιουργήθηκε η εταιρεία.)
Η ανάγκη δρομολόγησης ενός επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου κατάλληλου για να προσεγγίζει στα λιμάνια της περιοχής ήταν επιτακτική. Η δρομολόγηση πλοίου θα έδινε νέα ζωή και προοπτικές ανάπτυξης σε όλες τις παραπάνω περιοχές. (Να γιατί πήραμε αυτό το καράβι!)
Και το ρεζουμέ της αλήθειας!!!
Επώνυμοι και ανώνυμοι από τις παραπάνω περιοχές, άνθρωποι με στόχους και οράματα ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ίδρυση μίας ναυτιλιακής εταιρίας Λαϊκής Βάσης με σκοπό την μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση των περιοχών, την ωφέλεια των μετόχων και την ανάπτυξη των περιοχών τους». (Εδώ μάλλον μας κοροϊδεύουν- σόρυ μας επαινούν, που πιαστήκαμε γαϊδούρια και τους πήραμε καράβι !!)

Φυσικά ….
Αφού αυτοί πιστεύουν ακόμα ότι είναι μια εταιρεία Λαϊκής βάσης, γιατί θα πρέπει να έχω αμφιβολίες ότι δεν λένε την αλήθεια ;
Αφού είναι επιτακτική ανάγκη να προσεγγίζουν τα λιμάνια της περιοχής μας, γιατί άραγε να μην πιστεύω ότι έρχονται 5-6 φορές Κίσαμο και πάνε και 2-3 Καλαμάτα;
Αφού αυτοί παραδέχονται ότι λειτουργούν προς όφελος των μετόχων αλλά και αγωνίζονται για την ανάπτυξη των περιοχών μας, εγώ όχι μόνο τους πιστεύω αλλά προσεύχομαι …ο θεός να τους έχει καλά που μας σκέφτονται και μας εξυπηρετούν !
Τελικά είμαστε για κλάματα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: