Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

.

.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΥΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη έστειλε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, όπου ζητά κατά την επικείμενη επίσκεψή του υπουργού στην Κρήτη να εξετασθεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των συνεταιρισμών στα Χανιά. Στην επιστολή του ο Μ. Βολουδάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, στα πλαίσια του νομικά εφικτού, να παραμείνει στα χέρια των αγροτών ό,τι είναι δυνατόν περισσότερο από την περιουσία των ΕΑΣ, μετά από την παραίτηση της Αγροτικής τράπεζας από το αίτημα για ειδικής εκκαθάρισης. Ακόμα προτείνει να κλείσουν οι χρεοκοπημένες ενώσεις (μια και η δικιά μας) και να δημιουργηθεί μια νέα αξιόπιστη κεντρική ένωση, προτείνοντας ακόμα να συνεχίσουν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις των λοιπών ενώσεων με ευθύνη της νέας κεντρικής ένωσης. Παράλληλα ζητάει να δοθεί στην κεντρική ένωση η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από την Αγροτική τράπεζα ώστε να διεκδικήσει για λογαριασμό των αγροτών όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων των ΕΑΣ.


Κατέθεσε βέβαια και μια πολύ επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία δίνει νέα στοιχεία για την αντιμετώπιση της ΕΑΣ Κυδωνίας Κισσάμου από τη Δικαιοσύνη. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν υπόνοιες μεθοδεύσεως. Ζητά να μάθει αν ερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη τα ζητήματα κακοδιαχείρισης τα οποία διαπίστωσαν ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πια κατάληξη είχε η συγκεκριμένη έρευνα. Επισημαίνει μάλιστα ότι ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ, διαβίβασε στη δικαιοσύνη την έκθεση κατά τουλάχιστον ανορθόδοξο τρόπο, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά : Αντί να κάνει παραπομπή στον Εισαγγελέα, απέστειλε το έγγραφο στο Πταισματοδικείο και μάλιστα απευθύνονταν το σε συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό.

Άντε γιατί κάποιοι νομίζανε ότι ξεχάστηκε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: