Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Άλλη μια περιπέτεια στο γνωστό μονοπάτι από Φαλάσαρνα προς Μπάλο στα δυτικά του ακρωτηρίου της Γραμβούσας, που ακόμα και σήμερα δεν μπορούμε να το "χαρακτηρίσουμε" σαν πολύ δυσκολο. Κάθε χρόνο τρεις εως τέσσερεις φορές τρέχουν πυροσβέστες, αστυνόμοι, διασώστες για να σώσουν τους ανίδεους και ανίδεες που επιλέγουν να κάνουν την πλάκα τους θέτοντας βέβαια σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τόσους άνδρες
Σήμερα μια 35χρονη Γερμανίδα δήλωσε αδυναμία και αποπροσανατολισμό στο μονοπάτι από Μπάλο προς Φαλάσαρνα μέσω του γνωστού τηλεφωνικού αριθμού..
Αυτή την ώρα υπάρχει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από ξηρά και συγκεκριμένα από τον Μπάλο την αναζητούν  άνδρες του Α.Τ Κισάμου και της ΠΥ Κισάμου.
Πριν από λίγο έφτασαν και άνδρες της ΕΜΑΚ μιας και η Γερμανίδα έχει βγει από το μονοπάτι και βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο.
Επιτέλους ας εφαρμόσουμε αυτά που εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ή αλλιως ας το κλείσουμε....

Να μην ξεχάσουμε την διαφήμιση βέβαια που έκανε ο δήμος μας, για την αναβάθμιση του μονοπατιού αυτού, αλλά όπως ξέρουμε και βλέπουμε ήταν ένα μπαμ με άσφαιρα.
Η Προγραμματικής Σύμβασης για την «Ένταξη στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, περιπατητικής διαδρομής από Αρχαιολογικό Χώρο Φαλάσαρνας έως και λιμνοθάλασσα Μπάλου, Τοπικής Κοινότητος Πλατάνου και Γραμβούσας, στον Δήμο Κισσάμου, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων» εγκρίθηκε απο το δημοτικό συμβούλιο Κισάμου,
στην οποία συμμετέχουν εκτός των άλλων το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Κισσάμου και ο Δήμος Χανίων, με την συμμετοχή του τελευταίου να αφορά  την υποστήριξη της Τεχνικής τους υπηρεσίας για το έργο. Τι δήμος είμαστε τελικά που όλα μας τα τα κανουν άλλοι αυτό έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολλά χρόνια...
Όλα χύμα και όποιο πάρει ο χάρος στην γειτονιά μας.....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: