Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΟΦΕΚ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 9-4-2024, με αφορμή το θάνατο του προέδρου του Συλλόγου `Η ΒΑΡΔΙΑ` Νικολάου Σημαντηράκη και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:
Με πολύ θλίψη ακούσαμε τα νέα για το θάνατο ενός από τους σημαντικότερους προέδρους του Πολιτισμού της Κισάμου.
 Ο Νίκος Σημαντηράκης ερχόμενος από την Ελβετία έφερε ένα νέο πνεύμα, μια μοναδική αύρα Πολιτισμού, συνεργατικότητας, συμμετοχής και αλληλεγγύης και υπήρξε ο πρωτεργάτης στη ίδρυση και στη άνθιση, με σημαντικό έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλεργιανών-Μαρεδιανών-Βαρδιανών `Η ΒΑΡΔΙΑ`.
Υπήρξε η ψυχή και η φωνή των Καλεργιανών και με περίσσια αγάπη στόλισε με σημαντικά έργα, τα οποία άλλαξα την πορεία του χωριό του. 
Συμμετείχε με χαρά και εργατικότητα σε συλλογικές προσπάθειες τόσο στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στο  Αθλητισμό σαν μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου.
Υπήρξε θερμός υποστηρικτής της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων της Επαρχίας Κισάμου(ΕΠΟΦΕΚ) και της ενότητας των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης.
Υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στη Κίσαμο.
Η προσφορά του, στο  τόπου μας είναι ανεκτίμητη.
Καλό ταξίδι φίλε μας Νίκο.
−Το Δ.Σ. σύσσωμο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία την Τετάρτη 10-4-2024.
−Να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
−Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό Tύπο.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ                 Ο γραμματέας             
Κουνελάκης Στέλιος                            Κουλετάκης Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: