Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλα αυτά που μας ζητούν και εν μέρη τους τα έχουμε υποσχεθεί;
Δύσκολο το βλέπω αλλά αν πατήσετε πάνω στο έγγραφο θα δείτε καθαρά τι ζητάει απο μας το ikos και σε τι ποσότητες. 900 κυβικά καθημερινά και απο δυο ανεξάρτητες πηγές, Καλουδιανών (μάλλον εννοεί Ποταμίδας) και απο την δεξαμενή του Παρθενώνα που υδροδοτείτε βέβαια και όλη η πόλη.
Η ιστορία θυμίζει τα έργα επιστημονικής φαντασίας που οι ξενιστές απομυζούν απο τους κατοίκους το αίμα για να ζήσουν...... 
Βέβαια οτι κι αν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να πράξη θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων και τη πόλης της Κισάμου και φυσικά των κατοίκων Ποταμίδας και Καλουδιανών. Ριγμένοι βέβαια αυτοί που και σήμερα δεν έχουν νερό όπως τα Μεσόγεια και ο Πλάτανος που βλέπουν πόσο ευκολα βρίσκεται νερό για τον επενδυτή ενώ αυτοί παρακαλάνε τον Θεό να βρέξει μπας και σώσουν τις καλλιέργειες τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: