Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Στην Κίσαμο των τεράστιων δυνατοτήτων τα τελευταία χρόνια πέσαμε πάνω σε ανθρώπους που δυστυχώς δεν είχαν όραμα και ιδέες. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα,  εκτός του ότι δεν έχει αλλάξει και κάτι, ακόμα κι αυτά που χάνονται και καταστρέφονται δύσκολα αναπληρώνονται ή αποκαθίστανται. Ηγέτης με παπάρια είναι πράγμα σπάνιο και όσοι έχουν αυτά τα προσόντα προτίμησαν να τα "επενδύσουν" αλλού από το ταλαιπωρηθούν με κάτι που εκτός από χρονοβόρο να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση φαντάζει και αδύνατο. 
Πώς φτάσαμε εδώ και γίναμε ένας από τους χειρότερους δήμους με τόσες ομορφιές και τόσες φυσικές δυνατότητες.. προκαλεί εντύπωση όχι μόνο στον επισκέπτη μας που χασκογελά βλέποντας τα χάλια μας, αλλά ακόμα και σε μας.... όσοι φυσικά από εμάς έχουμε την ανάκαρα να φωνάξουμε και να μην γίνουμε άβουλοι και πρόβατα. 
Ποιος φταίει όμως και γιατί παραδοθήκαμε  αμαχητί ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε όλα αυτά που θα μας έκαναν δακτυλοδεικτουμενους... Νομίζω ότι αυτό αρχίζει να ξεκαθαρίζει τώρα πια,  φαίνεται πεντακάθαρα ότι από την στιγμή που οι προσωπικότητες, η παλιά φρουρά της πόλης και του Δήμου, στοιχήθηκε πίσω από ανθρώπους που είχαν σαν κύρια επιθυμία την νίκη με κάθε κόστος τότε το παιχνίδι ήταν προδιαγεγραμμένο και η κατάσταση αργά η γρήγορα θα μας οδηγούσε σε αυτό που βιώνουμε σήμερα. 
Μια άσχημη πρωτεύουσα, δίχως ένα επισκέψιμο χώρο, μια πόλη που θρουλλά στις χρόνιες υποσχέσεις, μια κοινωνία που πολεμά την ανάπτυξη για το ιδιωτικό όφελος και τον παρά.... μια πεινασμένη από έργα επαρχία που αντί να αναπτύσσεται μαραζώνει και τα περισσότερα της χωριά γίνονται χρόνο με τον χρόνο αγνώριστα...μια ύπαιθρο που αγοράζεται και πουλιέται στην στιγμή .... και μέσα σε αυτά οι πολίτες - δημότες σαστισμένοι και αποριμενένοι προσπαθούν να δουν τι φταίει...
Ε εμείς φταίμε και κανένας άλλος, και το 47% είναι πολύ ισχυρογνώμονο να καταλάβει ότι έκανε ξανά λάθος.
Λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από το να καταλάβουν αυτοί που βρίσκονται στα ηνία τώρα ότι πρέπει να ξυπνήσουν και να κάνουν όλα αυτά που μας υποσχέθηκαν, να κάνουν αυτά που όταν ξεκίνησαν είχαν σαν όραμα, και φυσικά  να σταματήσουν να "δουλεύουν" για την πάρτη τους...  
Όσο δεν το κάνουν καταστρέφουν και ότι οι προκάτοχοι τους έκαναν με πολύ κόπο.. και προσωπικό αγώνα. 
Είναι δυνατόν στην Κίσαμος των τελευταίων 15 χρόνων να μην έχει ξετελέψει ούτε ένα έργο;
Ποιο κάτω βέβαια δεν μπορούμε να πάμε έχουμε πιάσει πάτο οπότε αυτό μπορεί να ικανοποιεί τους εκλεκτούς μας, όμως επουδενί δεν ικανοποιεί το σύνολο του Δήμου και τα παιδιά μας. 
Θρουλούμε.... καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: