Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ακόμα και ο Λαφονήσιος δρόμος εγκατάλειψε την μικρή και αφιλόξενη πόλη και μετανάστευσε στα Χανιά για την επίσημη πρώτη επετειακή παρουσία του. Δικαιολογημένα θα έλεγα, ακολούθησε και αυτός τον Μαραθώνιο Κρήτης που ενώ πήρε σάρκα και οστά εδώ με το όνομα του Ειρηναίου μας άφησε από φέτος και εκτός λαμπαδηδρομίας ... 
Τελικά μάλλον περισσότεροι μένουν από αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά της περιοχής μας στα Χανιά από ότι εδώ  ... και λογικό τις εκδηλώσεις να τις κάνεις στο σπίτι σου. .
Είναι και κακός ο δρόμος προς την Κίσαμο .......
Αν και δεν έχω πάρει επίσημη απάντηση εκτός απ' αυτά που λένε οι διάφοροι εθελοντές κατάλαβα οτι η φυγή στα Χανιά έχει να κανει και με το θέμα της χρηματοδότησης του Δήμου αλλά και της αίθουσας που θα γινει η παρουσίαση.
Εδώ στην Κισαμο μάλλον δεν έχουμε τέτοια αίθουσα....
Πρέπει βέβαια να ξεκαθαρίσω κάτι οτι ξεκίνησα να γράφω για το γεγονός αυτό μιας και είχα προειδοποιήσει την τότε οργανωτική επιτροπή οτι λίαν συντόμως θα σας πουλήσουν για μια δωδεκάδα νερό...δεν εισακούστηκα και όπως φαίνεται τωρα δικαιώνομαι. 
Για τον Δήμο Κισάμου τι να πω, αφού καταδέχεται την φυγή και δεν αντιστέκεται και να γινει μπροστάρης σε ένα τετοιο γεγονός ως όφειλε (στους απογόνους), για αυτήν την επέτειο της σφαγής του Λαφονησιού και σκέφτεται μόνο το Λαφονήσι σαν παραλία ... ε΄ καλά να πάθουμε..
Το οτι θα μπορούσε μετά να γινει η παρουσίαση στα Χανιά, στην Αθήνα, στο Παρίσι ή όπου αλλού ήθελαν οι διοργανωτές θα ήταν μεγαλύτερη τιμή μας, μιας και θα μαθευόταν η ιστορία και η θυσία των προγόνων μας.....όμως επιμένω η πρώτη επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια απο την σφαγή στο Λαφονήσι θα έπρεπε να γινει στην Κισαμο με προσκεκλημένους άπαντες ....
Μέγα λάθος..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: