Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....

30 Μαϊου αν όλα πάνε καλά θα ξανανοίξει ο δρόμος στα δυτικά ...Από Κάμπο προς Αμυγδαλοκεφάλι, Κεραμωτή, Λιβάδια. 
Πλήγμα σίγουρα για τους κατοίκους εκεί, αλλά ιδιαίτερα για ανθρώπους του τουρισμού που περιμένουν με αγωνία την έναρξη και αντί να βλέπουν αισιόδοξα την χρόνια, τους βρίσκει αποκλεισμένους.
-  "Είναι ένα ειδικό έργο, θέλει ειδική μεταχείριση, το εκτελεί η αντιπεριφέρεια Χανίων " είπε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης που βρέθηκε εκεί, χθες μετά και τις φωνές των κατοίκων, για να καταλήξει ... "Προσωπικά προτείνω στους κατοίκους να πάμε να συναντήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη για να πληροφορηθούμε περισσότερα."

- Γιατί άραγε να πάνε οι κάτοικοι και δεν πηγαίνει ο επίσημος ενδιαφερόμενος, ο δήμος, για να μάθει αυτά που ήδη είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό σε όλους μας, και να μπορέσει να τα μεταφέρει στους κατοίκους;
Η επικαιροποιήση της μελέτης, η αλλαγή του εργολάβου, οι απαλλοτριώσεις, αλλά και η συνεχιζόμενη κατολίσθηση είναι τα θέματα που δημιούργησαν το πρόβλημα και την καθυστέρηση ... 
Τέτοιο ενδιαφέρον είχε χρόνια να νοιώσει, η Κίσαμος, του φταίνε ούλοι οι άλλοι εκτός απο εμάς..
Φώτο Γιάννης Κάκανος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: