Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΥΚΑΙΡΟ Ο ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Είναι αυτήν την στιγμή η μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στην Κίσαμο και ίσως αυτή που θα μας ανοίξει τα μάτια και θα αρχίσουμε να κάνουμε έργα και στην πόλη τα επόμενα χρόνια. Η περιοχή θα αλλάξει όψη σίγουρα προς το καλύτερο, αν και τα παράπονα από τους γείτονες είναι πλέον εμφανή. Κύριος λόγος ο δρόμος που τα 7 μέτρα φαντάζουν λίγα και το πεζοδρόμιο του 1 μέτρου μικρό. 
Ποιος θα διαμαρτυρηθεί όμως και που όμως από τους όμορους ιδιοκτήτες, την στιγμή που η δημοτική αρχή είναι άφαντη; Αυτή που θα έπρεπε να ήταν η υπεύθυνη για την περιουσία της αλλά και η εγγυήτρια δυναμη με τους ιδιοκτήτες απουσιάζει.
26 στρέμματα δώσαμε σε χρήμα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να τους είχαμε κάνει την συμφωνία από τότε... ο δρόμος να είναι 8 μέτρα και το πεζοδρόμιο 2, όμως όπως φαίνεται οι συμφωνίες έγιναν μάλλον βράδυ και στα γρήγορα.
Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν πρώτα η δημοτική αρχή και πριν προχωρήσουν οι επενδυτές να γίνει αυτό που είναι προς το συμφέρον όλων... και ιδιαίτερα της δημοτικής περιουσίας.
Εδώ δεν χωρά ούτε πυροσβεστικό όχημα να περάσει τώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: