Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

ΓΕΛ-ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 17-18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00-14:00 ο Σύλλογος Αιμοδοτών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισάμου διοργανώνει, για 7η συνεχή χρονιά, την καθιερωμένη ετήσια εθελοντική αιμοδοσία του. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», στο χώρο προσωρινής στέγασης του ΕΠΑΛ Κισάμου στην περιοχή Μαύρος Μόλος (Αγαμέμνονος 24).
Μια ημέρα πριν την αιμοδοσία, την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη διαδικασία και τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς αίματος και μυελού των οστών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δήμου Κισάμου με ομιλήτρια την κα Μαρία Βαρουξάκη (μέλος του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» και νοσηλεύτρια του τμήματος αιμοδοσίας του Γ. Ν. Χανίων “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”) και είναι ανοικτή για το κοινό.
Στόχος της δράσης είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης και του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης στους νέους της Κισάμου.
Στην αιμοδοσία μπορεί να προσέλθει κάθε νέος ή παλαιός εθελοντής αιμοδότης ηλικίας από 17-65 ετών . Οι νέοι/νέες ηλικίας 17 ετών γίνονται δεκτοί/ές με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους, με το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ ή Δημόσιο Σχολείο (κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση από εδώ). Οι απουσίες μαθητών/τριών λόγω συμμετοχής σε εθελοντική αιμοδοσία δε λαμβάνονται υπόψη την ημέρα αιμοδοσίας και μίας (1) ημέρας επιπλέον (άρθρο 24 Υ.Α. 79942/ΓΔ4/2019. ΦΕΚ Β’ 2005/Β/31-5-2019). Για να συμμετάσχει κάποιος/α στην αιμοδοσία θα πρέπει :
Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.
Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.
Για τους παλαιούς αιμοδότες – σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) – το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών πρέπει να είναι τρείς μήνες. Στους νέους αιμοδότες θα χορηγηθεί κάρτα εθελοντή αιμοδότη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ). Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας με ευθύνη του κλιμακίου αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος». Οι μονάδες αίματος θα πιστώνονται στο λογαριασμό κάθε αιμοδότη.
Σε μια περίοδο που το ΕΚΕΑ απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για προσφορά αίματος λόγω μεγάλων ελλείψεων σε απόθεμα, ας ανταποκριθούμε όλοι μας στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ας ενισχύσουμε την ομπρέλα προστασίας των συνανθρώπων μας. Ας αφιερώσουμε10΄ λεπτά από τον χρόνο μας, δωρίζοντας ελπίδα και ζωή!
Δηλώσεις συμμετοχής για προγραμματισμό αιμοδοσίας στο τηλέφωνο: 698.346.1335 .
Νεκτάριος Ζουριδάκης
Εκ μέρους του Συλλόγου Αιμοδοτών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: