Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ..... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

Kίσαμος: Πλούτος Παγκόσμιας Κληρονομιάς που χάνεται στους πέντε ανέμους!
Έπαιξε πολύ και έτσι έπρεπε να γινει... το μέγα ερώτημα που δεν έγινε βέβαια επειδή πολλοί δεν το "έπιασαν" το θέμα με την ανάρτηση του κ. Φασουλά (Γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας) και απλά μπήκαν στο τρυπάκι της αναδημοσίευση ειναι το εξης:
- Στον δήμο Κισάμου υπάρχει συνέχεια ή οτι κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή ανήκει αποκλειστικά σε αυτήν και άμα δεν ξαναβγεί δεν μας ενδιαφέρει και ας καταστραφεί; 
Αυτό το ερωτηματάκι θέλω λοιπόν να το απαντήσουν αν μπορούν η προηγούμενη δημοτική αρχή με τον κ Σταθάκη, το προηγούμενο συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Γραμβούσας με τον τότε πρόεδρο του κ. Ξηρουχάκη και φυσικά μετά ας ρωτήσετε και μένα για να σας πως τις λεπτομέρειες όλων αυτών των συναντήσεων μιας και παραβρέθηκα σε όλες.
Ο Τράχηλας ανήκει στην Κίσαμο και συγκεκριμένα στον δήμο Κισάμου και στην κοινότητα Γραμβούσας για όσους δεν ξέρουν... δημοτικό σύμβουλο έχει άραγε η περιοχή, τοπική κοινότητα υπάρχει;; 
Η πρώτη συνάντηση για τα αποτυπώματα με την δημοτική αρχή για την περιοχή έγινε το 2011 επί δημαρχίας κ. Μυλωνάκης, η δεύτερη το 2017 επί δημαρχίας κ. Σταθάκη που κατασκευάστηκε και η περίφραξη, απο τότε υπάρχουν 5 αναφορές- καταγγελίες στην αστυνομία και 5 στο λιμενικό και άλλες τόσα παρακάλια προς στον δήμο Κισάμου που επιμένει οτι το θέμα δεν τον αφορά. 
Το ερώτημα απλό λοιπόν υπάρχει συνέχεια στον δήμο Κισάμου;
Εγώ σαν πολίτης της Κισάμου περιμένω απάντηση απ' όλους τους εμπλεκόμενους..
Αλλιώς κάποιοι πρέπει να βγάλουν το σκασμό...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: