Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΠΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Σοβαρές ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. Στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί -όπως κι έγινε τελικά-, ως τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, η αναθεωρημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κισάμου. Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφενός για την οργανωμένη αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, αφετέρου αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, τις ζωές και τις περιουσίες τους, έστειλα e-mail στον Δήμο, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, με το οποίο ανέφερα τα παραπάνω, τονίζοντας, παράλληλα, τα εξής:

Η απόφαση που θα ληφθεί έχει μεν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, όμως πεποίθησή μου είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να δει συνολικά το ζήτημα, να αναδείξει τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες υπάρχουν ήδη εύλογες ενστάσεις, προτάσσοντας τη λογική της ίσης μεταχείρισης, στέλνοντας έτσι ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ως προς τη βούλησή του και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Αυτή είναι και η θέση μου, ως δημοτική σύμβουλος Κισάμου, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η θέση αυτή ζητούσα, στο e-mail, να διαβαστεί στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, προκειμένου να καταγραφεί στα πρακτικά, κάτι που τελικά δε συνέβη, επειδή, όπως ενημερώθηκα εκ των υστέρων, δεν αναγνώστηκε εγκαίρως από τη Γραμματεία. Σε κάθε περίπτωση, σκοπεύω να την επαναλάβω σε επόμενη συνεδρίαση, γιατί ως δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουμε να εκφράζουμε θέση, εντός αλλά και εκτός Συμβουλίου, ειδικά για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν έντονα τους δημότες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: