Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Θέματα ημερήσιας Διάταξης Ειδικής συνεδρίασης Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής
Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, σας ενημερώνουμε ότι η Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 3:45 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Δραπανιά. Η αλλαγή ώρας (σε σχέση με την αρχικά ορισθείσα της πρόσκλησης κατάθεσης θεμάτων, ήτοι 7:00 μ.μ.) γίνεται λόγω της επετειακής εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από τη σφαγή του Ελαφονησίου, που διοργανώνει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης στο Πνευματικό κέντρο Χανίων στις 7:30 μ.μ. της ιδίας ημέρας.
Στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκαν εγγράφως, και θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
1. Πορεία εργασιών κλειστού γηπέδου (Γ. ΑΡΜΕΝΗΣ)
2. Δρόμοι. Ασφαλτοδρόμηση (Γ. ΑΡΜΕΝΗΣ)
Για την απρόσκοπτη εξέλιξη της συνεδρίασης θα τηρηθούν τα κάτωθι:
1. Η/ο υποβάλλουσα/υποβάλλων το θέμα θα παίρνει το λόγο εκθέτοντας το ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή. Η διάρκεια του ερωτήματος δεν μπορεί χρονικά να ξεπερνά τα πέντε (5) λεπτά.
2. Ο Δήμαρχος/αρμόδιος Αντιδήμαρχος/εντεταλμένος σύμβουλος θα απαντά στο ερώτημα.
3. Κάθε εισηγητής έχει τη δυνατότητα δευτερολογίας για τρία (3) λεπτά.
4. Το θέμα θα κλείνεται πάντα από το Δήμαρχο/αρμόδιο Αντιδήμαρχο/εντεταλμένο σύμβουλο που έχει ορισθεί για την απάντηση.
Κίσσαμος 22/4/2024


Συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε ΤΑΚΤΙΚΗ-διαζώσης-συνεδρίαση στις 24ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 3:15μ.μ.στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Δραπανιά, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών για λειτουργικές δαπάνες.
2. Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Εγιατοέργο:"6ΑΠΕ συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 288 MW και μέγιστης αποδιδόμενης ισχύος 256,36 MW στους Δήμους Κισσάμου, Σφακίων, Αποκορώνου & Κανδάνου- Σελίνου της Π.Ε. Χανίων." Δήμου Κισσάμου. Απόφαση 72/2024 Δημοτικής Επιτροπής.
3. Υποχρεωτική Τροποποίηση Ο.Ε.Υ. Δήμου Κισσάμου σύμφωνα με την περίπτωση της παρ. 2του αρ. 27και του αρ.29 του Ν.5056/23. Απόφαση 73/2024 Δημοτικής Επιτροπής.
4. Οριοθέτηση τμήματος ρέματος(με έργα διευθέτησης)που βρίσκεται εντός Οικισμού "Νιό Χωριό" (πλησίον ιδιοκτησίας Καστανάκη Γεωργίου) Δ.Κ. Γραμβούσας Δήμου Κισσάμου. Απόφαση 51/2024 Δημοτικής Επιτροπής.
5. Καθορισμός αποζημίωσης μελώντου Δημοτικού Συμβουλίου.
6. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
7. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.
Κίσσαμος,
19/4/2024 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: