Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες ;
Σύμφωνα με την τροποποίηση που έκανε το Υπουργείο Παιδείας χθες σε 27 έργα λόγω μεταφοράς τους από το «ΤΠΑ 2021-2025 του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» στο «ΤΠΑ 2021-2025 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» ;
Υπάρχουν και οι σχετικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι (ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (κωδ. 75) ΑΠΟ ΤΟ 
ΤΠΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΠΑ 2021-2025 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΥΠΑΙΘΑ), σε εφαρμογή του Π.Δ. 77/2023 (Α’ 130))
Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι στην σύμβαση του αναδόχου (09/12/2022) το έργο θα έπρεπε να είχε αποπερατωθεί σε 18 Μήνες !!
Επίσης ο ανάδοχος μέχρι τέλους του έτους είχε πάρει μόνο 145000€ απο τα 2.000.000€ .
Ειλικρινά πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι θα έχουμε έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο Κισάμου ;
Πάλι στα χώματα βρισκόμαστε, όπως πριν πολλά πολλά χρόνια.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί και φοβάμαι ότι η φιέστα στον δήμο με τα πολλά χαμόγελα, θα μας βγει ξινή.
Παροτρύνω τους υπεύθυνους να αρχίσουν τις πιέσεις στην κεντρική εξουσία, ώστε ο ανάδοχος να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο στην ώρα του.
Γιάννης Βιολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: