Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 
Στην Κίσαμο περιμένουμε ακόμα τα σχέδια για τα νέα σχολικά κτίρια, που θα στεγάσουν το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ. Με τον Δήμο μας να χρεώνεται, όπως αποδεικνύεται από συγκεκριμένα γεγονότα και, όπως αναδείχθηκε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, πολύμηνες καθυστερήσεις σε επιμέρους σημαντικά ζητήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.
Ένας άλλος Δήμος της χώρας, ο Δήμος Γλυφάδας, παρουσίασε πρόσφατα το όραμά του για το πώς «βλέπει» και το πώς σχεδιάζει τις νέες σχολικές του υποδομές, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Δεν συγκρίνω τους δύο Δήμους. Γνωρίζω καλά τις μεγάλες διαφορές τους σε όλα τα επίπεδα. Αναρωτιέμαι, όμως: Γιατί κι εμείς στην Κίσαμο δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε οραματικά το μέλλον, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε., προκειμένου τα νέα σχολικά κτίρια που θα κατασκευαστούν να είναι όντως πρωτοποριακά και να αποτελέσουν, ουσιαστικά, την απαρχή μιας απολύτως αναγκαίας αρχιτεκτονικής «άνοιξης» για τα δημόσια και δημοτικά κτίρια στον τόπο μας.
Ελένη Τσατσαρωνάκη 
Δημοτική σύμβουλος δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: